IT&C Timiș

Mai mult de zece mii de specialişti în domeniul IT din Timişoara şi-au mutat integral activitatea la domiciliu

O practică folosită deja destul de des, dar nu permanent, de a lucra de acasă, a fost generalizată pentru un număr de peste zece mii de specialişti care lucrează în Timişoara în domeniul tehnologiei informaţiei. Ei şi-au mutat integral activitatea la domiciliu, forţaţi de împrejurări, de situaţia apărută ca urmare a pandemiei de coronavirus.
„Mare parte din oameni deja aveau două – trei zile din săptămână în care lucrau de acasă. Aşa că decizia de mutare a lucrului la domiciliu, odată luată, s-a aplicat destul de rapid. În o zi, maxim două, a avut loc mutarea completă. După aprecierile mele sunt peste zece mii, chiar spre 13.000 de angajaţi din acest domeniu care lucrează acum doar de acasă”, am aflat de la Florentin Iancu, conducătorul Sindicatului IT din Timişoara.
Companii mari, cu mii de angajaţi în domeniul IT, au decis să-şi protejeze astfel oamenii.
O problemă a fost în anumite sectoare mai… sensibile, care necesitau condiţii de siguranţă a datelor, pentru care prezenţa fizică la birou era necesară.
„A fost ceva mai greu cu aceste sectoare. A trebuit să obţinem acordul clienţilor, acest domeniu lucra cu date sensibile, dar clienţii au înţeles, şi ei sunt direct afectaţi de pandemie şi au acceptat să permită şi lucrul de la domiciliu al specialiştilor”, am mai aflat de la Florentin Iancu.
Singura problemă care ar putea afecta activitatea în acest domeniu este reţeaua de internet. Cum volumul de date care trece prin această reţea a crescut enorm, numărul celor care lucrează de la domiciliu, dar şi traficul, să îl numim de entertainment, sunt în creştere, ar putea apărea o congestionare a reţelei mondiale. Totuşi, România şi Timişoara beneficiază de o reţea de internet, fibră optică extrem de bine pusă la punct, una dintre cele mai bune din lume, deocamdată riscul acesta nu pare a apărea. Totuşi, IT-ştii care lucrează de acasă au primit de la angajatori şi stick-uri de internet, pentru a putea apela, la nevoie, la reţeaua mobilă de internet.

Related posts

Creștere de aproape 11% a veniturilor Digi Communications NV

Traian Dan

Telemedicina se mobilizează în criza coronavirusului

Nora Dumitrescu

ADR Vest: „Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate”

Stefana Muresan

Leave a Comment