Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mai mult de zece mii de specialişti în domeniul IT din Timişoara şi-au mutat integral activitatea la domiciliu

Foto https://www.piqsels.com/en/search?q=development

O practică folosită deja destul de des, dar nu permanent, de a lucra de acasă, a fost generalizată pentru un număr de peste zece mii de specialişti care lucrează în Timişoara în domeniul tehnologiei informaţiei. Ei şi-au mutat integral activitatea la domiciliu, forţaţi de împrejurări, de situaţia apărută ca urmare a pandemiei de coronavirus.
„Mare parte din oameni deja aveau două – trei zile din săptămână în care lucrau de acasă. Aşa că decizia de mutare a lucrului la domiciliu, odată luată, s-a aplicat destul de rapid. În o zi, maxim două, a avut loc mutarea completă. După aprecierile mele sunt peste zece mii, chiar spre 13.000 de angajaţi din acest domeniu care lucrează acum doar de acasă”, am aflat de la Florentin Iancu, conducătorul Sindicatului IT din Timişoara.
Companii mari, cu mii de angajaţi în domeniul IT, au decis să-şi protejeze astfel oamenii.
O problemă a fost în anumite sectoare mai… sensibile, care necesitau condiţii de siguranţă a datelor, pentru care prezenţa fizică la birou era necesară.
„A fost ceva mai greu cu aceste sectoare. A trebuit să obţinem acordul clienţilor, acest domeniu lucra cu date sensibile, dar clienţii au înţeles, şi ei sunt direct afectaţi de pandemie şi au acceptat să permită şi lucrul de la domiciliu al specialiştilor”, am mai aflat de la Florentin Iancu.
Singura problemă care ar putea afecta activitatea în acest domeniu este reţeaua de internet. Cum volumul de date care trece prin această reţea a crescut enorm, numărul celor care lucrează de la domiciliu, dar şi traficul, să îl numim de entertainment, sunt în creştere, ar putea apărea o congestionare a reţelei mondiale. Totuşi, România şi Timişoara beneficiază de o reţea de internet, fibră optică extrem de bine pusă la punct, una dintre cele mai bune din lume, deocamdată riscul acesta nu pare a apărea. Totuşi, IT-ştii care lucrează de acasă au primit de la angajatori şi stick-uri de internet, pentru a putea apela, la nevoie, la reţeaua mobilă de internet.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Efectul coronavirus: băimărenii vor primi actele de urbanism în timp record

Articolul următor

25.000 de utilizatori îşi desfăşoară activitatea educaţională sau didactică pe platforma virtuală a Universităţii Politehnica Timişoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Piscina de la Poarta Raiului

Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Piscina de la Poarta Raiului

Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share