Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O companie din Cluj face ambulanțe împotriva coronavirusului

Societatea clujeană Deltamed a stabilit o performanță globală pentru cel mai sigur vehicul pentru transportul pacienților cu boli extrem de contagioase, potrivit World Record Academy (WRA).

“Ambulanța noastră devine oficial prima autospecială dedicată transportului pacienților infectați cu coronavirus. Ambulanța pentru transport pacienți înalt contagioși a fost lansată ca prototip în 2015, la cel mai prestigios eveniment de gen din Europa, Interschutz, fiind la acel moment special construită pentru utilizare în stoparea epidemiei de Ebola.

Rezultatul eforturilor noastre în lupta cu cele mai periculoase amenințări virale și limitările unui sistem actualmente copleșit de situație a fost inclus în lista celor mai importante performanțe recente, drept un record în domeniul nostru de activitate.

Inițiativa a aparținut reprezentanților WRA, cărora le mulțumim și pe această cale pentru interesul demonstrat și ajutorul acordat în transmiterea mesajului nostru la nivel mondial”, au transmis reprezentanții Deltamed.

Autospeciala este construită pe un șasiu Mercedes Sprinter, cu tracțiune 4×4 modificată, și concepută în așa fel încât să facă față cu succes oricărei amenințări virale, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau coronavirus.

Ambulanța pentru transport pacienți înalt contagioși încorporează materiale speciale și tehnologii de vârf, menite să prevină răspândirea agenților patogeni și să asigure protecția personalului medical care gestionează cazul unui astfel de pacient.

 În maximum 30 de secunde sunt distruși toți agenții patogeni din aer și de pe suprafețe, iar un ciclu complet de decontaminare se realizează în 5 minute, putând fi dus la bun sfârșit chiar și cu pacient în interior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea plantează 50 de platani pe malul stâng al Crișului Repede, lângă Primărie

Articolul următor

BNR a amânat colectarea contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share