Auto CSR Educatie Educație Industrie Ultimele stiri

Ford România reia programul de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”

Ford România, prin latura sa filantropică – Ford Motor Company Fund și Inspectoratul Școlar Județean Dolj anunță demararea, pentru prima oară în format online, a bine-cunoscutului său program de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”.

 

BeCool- Gândește înainte!” este un proiect ce se desfășoară sub umbrela binecunoscutului program gratuit de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life, pe care Ford l-a demarat în România în anul 2014 cu ajutorul echipei campioană națională de raliuri, Napoca Rally Academy. Ford Driving Skills for Life se adresează tinerilor șoferi, în special celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, aceasta fiind categoria cea mai expusă la accidente, ca urmare a lipsei de experiență la volan.

Prin „BeCool- Gândește înainte!”, Ford își propune să ajungă la categoria de vârstă interesată de obținerea permisului de conducere. Astfel, programul este gândit în mod special pentru educarea şi conștientizarea de către elevii claselor a XI-a şi a XII-a a riscurilor la care se expun în trafic.

Ford lansează acest program în varianta sa online, în contextul crizei generate de răspândirea Coronavirus și în cadrul „Școala Altfel”. Sesiunile vor avea loc în perioada 30 martie- 3 aprilie.

„În momente dificile precum acestea, Ford, împreună cu Inspectoratul Județean Dolj s-au gândit să vină în sprijinul elevilor craioveni cu primul curs online gratuit de conducere preventivă. Educarea viitorilor șoferi încă de pe băncile școlii este un aspect foarte important asupra căruia Ford și-a îndreptat atenția. Modul în care elevii se vor raporta la regulile din trafic își va pune amprenta asupra întregii lor experiențe de conducere, precum și asupra modului în care vor înțelege să respecte alți participanți la trafic. Prin programul „BeCool – Gândește înainte!”, încercăm să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate conducerii imprudente și astfel să contribuim la scăderea numărului de victime de pe șoselele din România”, a declarat Ian Pearson, Președinte Ford România și director al fabricii Ford din Craiova.

Bogdan Marișca, pilot de raliuri al Napoca Rally Academy: „Încercăm să ne adaptăm acestor vremuri dificile și să aducem în atenția elevilor, de această dată online, subiecte cotidiene de real interes, asociate teribilismului la volan. Suntem bucuroși să beneficiem de sprijinul autorităților locale în demersul nostru de a-i ajuta pe elevi să înțeleagă importanța educației rutiere”.

Acest program de conducere preventivă, implementat în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Județean Dolj, este desfășurat pentru prima dată în sistem online.

”Campania adresată elevilor doljeni este importantă și oportună, în această perioadă, deoarece învățarea online determină implicarea unui număr însemnat de elevi interesați de tema abordată – educația rutieră. Ideea centrală a acestei campanii o reprezintă conducerea preventivă, promovarea activităților orientate spre formarea atitudinilor și deprinderilor de comportament responsabil in trafic.”, a precizat prof. Leontina Monica Sună, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Ford estimează că peste 800 de elevi din peste 20 de licee din Craiova vor beneficia de cursurile online derulate de instructorii Ford Driving Skills for Life de la Napoca Rally Academy, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Din 2016, anul demarării „BeCool- Gândește înainte!” și până în prezent, peste 15,500 de liceeni din Brașov, Craiova, București și Cluj au fost instruiți.

Related posts

Ionuț Țața va conduce clusterele IT din România

Nora Dumitrescu

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Baia Mare își face bulevard de birouri

Nora Dumitrescu

Legume bio, cultivate cu ajutorul peștilor la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud

Stefana Muresan

“România ar trebui să devină un hub pentru noile tehnologii”

Nora Dumitrescu

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

Lotul Ungheni – Ogra al Autostrăzii Transilvania, în lungime de 10,1 kilometri – recepţionat; circulaţia ar putea fi deschisă miercuri

redactia

Primul spital privat cu servicii integrate, Regina Maria, aproape finalizat. Investiție de peste 15 mil. euro

redactia

Producătorul de avioane IAR Braşov, profit de 20 mil. lei în T3

redactia

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

redactia

În 2020, AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda pandemiei

Transilvania Business

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

Gazprom a găsit petrol în Timiș şi va începe producţia experimentală

Stefana Muresan

Alianța Renault-Nissan, 400.000 de vehicule electrice vândute

Stefana Muresan

Bilanțul ultimilor 10 ani de business în România: cifră de afaceri mai mare cu 71%. Care sunt cele mai profitabile companii

Papuc Irina

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Tarom, transportator oficial pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

redactia

Sălăjenii vor bea apă din lacul Tarnița

Nora Dumitrescu

Tabla navală produsă de combinatul de la Galaţi, folosită în şantierul Vard din Tulcea pentru construcţia unei nave de explorare polară cu propulsie hibridă

redactia

Zacaria lansează în Sibiu ZHub – un spațiu de coworking, un cerc de viitori prieteni

Papuc Irina

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

Șase localități din Transilvania și Banat vor avea legături cu autostrăzile A1 și A3. Lucrările, planificate pentru 2021

Ion Surdu

Leave a Comment