Auto CSR Educatie Educație Industrie Ultimele stiri

Ford România reia programul de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”

Ford România, prin latura sa filantropică – Ford Motor Company Fund și Inspectoratul Școlar Județean Dolj anunță demararea, pentru prima oară în format online, a bine-cunoscutului său program de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”.

 

BeCool- Gândește înainte!” este un proiect ce se desfășoară sub umbrela binecunoscutului program gratuit de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life, pe care Ford l-a demarat în România în anul 2014 cu ajutorul echipei campioană națională de raliuri, Napoca Rally Academy. Ford Driving Skills for Life se adresează tinerilor șoferi, în special celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, aceasta fiind categoria cea mai expusă la accidente, ca urmare a lipsei de experiență la volan.

Prin „BeCool- Gândește înainte!”, Ford își propune să ajungă la categoria de vârstă interesată de obținerea permisului de conducere. Astfel, programul este gândit în mod special pentru educarea şi conștientizarea de către elevii claselor a XI-a şi a XII-a a riscurilor la care se expun în trafic.

Ford lansează acest program în varianta sa online, în contextul crizei generate de răspândirea Coronavirus și în cadrul „Școala Altfel”. Sesiunile vor avea loc în perioada 30 martie- 3 aprilie.

„În momente dificile precum acestea, Ford, împreună cu Inspectoratul Județean Dolj s-au gândit să vină în sprijinul elevilor craioveni cu primul curs online gratuit de conducere preventivă. Educarea viitorilor șoferi încă de pe băncile școlii este un aspect foarte important asupra căruia Ford și-a îndreptat atenția. Modul în care elevii se vor raporta la regulile din trafic își va pune amprenta asupra întregii lor experiențe de conducere, precum și asupra modului în care vor înțelege să respecte alți participanți la trafic. Prin programul „BeCool – Gândește înainte!”, încercăm să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate conducerii imprudente și astfel să contribuim la scăderea numărului de victime de pe șoselele din România”, a declarat Ian Pearson, Președinte Ford România și director al fabricii Ford din Craiova.

Bogdan Marișca, pilot de raliuri al Napoca Rally Academy: „Încercăm să ne adaptăm acestor vremuri dificile și să aducem în atenția elevilor, de această dată online, subiecte cotidiene de real interes, asociate teribilismului la volan. Suntem bucuroși să beneficiem de sprijinul autorităților locale în demersul nostru de a-i ajuta pe elevi să înțeleagă importanța educației rutiere”.

Acest program de conducere preventivă, implementat în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Județean Dolj, este desfășurat pentru prima dată în sistem online.

”Campania adresată elevilor doljeni este importantă și oportună, în această perioadă, deoarece învățarea online determină implicarea unui număr însemnat de elevi interesați de tema abordată – educația rutieră. Ideea centrală a acestei campanii o reprezintă conducerea preventivă, promovarea activităților orientate spre formarea atitudinilor și deprinderilor de comportament responsabil in trafic.”, a precizat prof. Leontina Monica Sună, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Ford estimează că peste 800 de elevi din peste 20 de licee din Craiova vor beneficia de cursurile online derulate de instructorii Ford Driving Skills for Life de la Napoca Rally Academy, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Din 2016, anul demarării „BeCool- Gândește înainte!” și până în prezent, peste 15,500 de liceeni din Brașov, Craiova, București și Cluj au fost instruiți.

Related posts

Maramureșul va accesa proiecte transfrontaliere de 3 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Creștere de 16 % a numărului de înscriși la UVT față de anul trecut

Stefana Muresan

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

PACK EXPO şi EXPO SHOP: Două expoziţii B2B şi un regal de evenimente între 16 şi 19 mai la ROMEXPO

Ionel Albu

Operatiune de amploare in cel mai fierbinte punct de pe Autostrada Liliecilor, lotul 4 de pe Lugoj – Deva

Stefana Muresan

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Chapman Taylor designs Fabrica de Paine office development

Ligia Voro

Contractul pentru modernizarea unui sector al Centurii București, reziliat

Ligia Voro

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Prezent la Oradea, Yves Caracatzanis (Renault România): 500 de locuri de muncă disponibile în Grup

Stefana Muresan

Organizația Mondială a Turismului: „Aveți răbdare. Stați astăzi acasă, ca să putem călători mâine”. Organizația își suspendă toate evenimentele până la 30 aprilie

Papuc Irina

Măsuri Covid-19 în industria serviciilor pentru afaceri: angajații lucrează de acasă în 98% dintre companii

Ion Surdu

PiatraOnline a lansat businessul în sistem de franciză; printre oraşele vizate: Cluj, Timişoara, Sibiu şi Brașov

redactia

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin, afaceri de 117 mil. euro în T3

Stefana Muresan

Restricție de viteză pe A1, Sibiu – Sebeș, la Săliște

Ligia Voro

Muncitori indieni, angajați la fabrica de vagoane Astra Rail Industries din Arad

redactia

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

Stefana Muresan

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Bostan Junior, oferte atractive de apartamente în Târgu-Mureș

redactia

Școala duală, peste universități, în Timișoara

redactia

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Ion Surdu

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România: Paris, Lyon și Nisa

Stefana Muresan

Leave a Comment