Asigurări/Burse București Ultimele stiri

Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

- bvb - Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

QUALITANCE, companie internațională de inovație, tehnologie și inteligență artificială, fondată în România, listează, începând cu data de 31 martie, obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul de tranzacționare Q22E.

Tranzacționarea vine după încheierea anticipată a plasamentului privat prin care compania a atras o finanțare de 1,5 milioane euro (suma țintă stabilită), ofertă depășită din prima zi, cu o suprasubscriere de 60%. Interesul ridicat pe care investitorii, 58 persoane fizice și 1 persoană juridică, l-au manifestat pentru emisiunea din luna decembrie a anului trecut confirmă și susține strategia de creștere accelerată a companiei.

„Încheiem primul trimestru în forță, după o prioritizare maximă a investițiilor pe zona de dezvoltare a structurii actuale, în special a celei internaționale recent create, care ne-a adus deja primele rezultate în business, prin semnarea unor contracte importante cu companii Fortune 500 – precum News Corp, Ford și Johnson & Johnson – care la nivelul anului 2019 au însemnat 20% din cifra înregistrată. Continuăm strategia de creștere a echipei și a competențelor, de dezvoltare a propriilor platforme de tehnologie, de consolidare a prezenței globale prin entități noi sau achiziții. În 2020, ne concentrăm să extindem portofoliul cu noi clienți, mai cu seamă din sectorul financiar, oil & gas și energetic, și să punem în valoare modelul de business care ne definește cel mai bine – Business 5.0 – prin care construim și scalăm business-uri digitale, axându-ne atât pe dezvoltare accelerată de soluții digitale, cât și pe strategii de inovație, product design, marketing și user experience. Totodată, în această perioadă dificilă la nivel uman, social și economic, ne propunem să susținem o serie de inițiative în sprijinul comunității și să le oferim stabilitate și rezolvări digitale rapide tuturor clienților și partenerilor noștri”, declară Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner QUALITANCE.

În cadrul plasamentului privat din luna decembrie 2019, QUALITANCE a oferit spre vânzare obligațiuni cu o valoare nominală de 500 euro, acestea având o scadență de 3 ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată. Oferta, realizată exclusiv prin Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online la bursă, a reprezentat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România, fiind prima desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei dobânzii, pentru a balansa interesul investitorilor și emitentului.

„Runda de finanțare derulată de QUALITANCE prin emisiunea de obligațiuni ne bucură din mai multe motive. În primul rând, pentru că este o dovadă în plus că piața de capital este un mecanism fiabil de finanțare a companiilor cu perspective serioase de dezvoltare, în al doilea rând, pentru că este vorba despre un dezvoltator român de software și, nu în ultimul rând, pentru că este una dintre companiile finaliste alte programului Made in Romania, derulat de BVB pentru promovarea și susținerea dezvoltării companiilor antreprenoriale românești. Suntem convinși că exemplul QUALITANCE și al celorlalte companii de IT listate pe piața AeRO vor fi urmate și de alte companii din domeniul tehnologiei care sunt în căutarea finanțării pentru dezvoltare”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

„Plasamentul de succes Q22E a fost un final foarte frumos pentru 2019, an în care 1 din 3 plasamente private realizate în România a fost intermediat de Tradeville. Nu doar că am lucrat cu o companie extraordinară, cu o echipă minunată, dar am și încheiat plasamentul într-un termen foarte scurt raportat la semnarea contractului și am introdus o inovație pentru piața noastră, respectiv oferta de tip licitație pentru obligațiunile corporative. Chiar dacă acum trecem cu toții prin momente grele, cu o mare încărcătură emoțională, sper că această reușită să ne inspire pe toți atunci când ne vom putea întoarce din nou la o viață normală”, declară Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct și coordonator al diviziei de finanțări corporative a Tradeville.

QUALITANCE a primit din partea Bursei de Valori București premiul “Made in Romania” (ediția a doua), fiind considerată a fi una dintre companiile care vor contribui la creșterea economiei naționale. În perioada 2016-2018, compania a înregistrat creșteri anuale de peste 35%. 2019 a fost un an de așezare a business-ului, compania înregistrând o cifră de afaceri de 11 milioane euro și reluând procesul de extindere internațională, prin deschiderea subsidiarelor de la New York și Londra și consolidarea biroului din Sydney.

Related posts

Gebrüder Weiss Romania continuă parteneriatul pe termen lung cu P3 Logistic Parks

Papuc Irina

Primăria Oradea aşteaptă companii de construcţii pentru reabilitarea unui mare număr de clădiri de patrimoniu

Stefana Muresan

Radu-Ştefan Oprea: Am semnat un acord cu BVB, pentru că vrem să învăţăm antreprenorii că pot să se finanţeze şi pe piaţa secundară

redactia

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

Ministrul Finanțelor: Statul poate suporta 2 luni șomajul tehnic în cazul companiilor afectate direct

Ion Surdu

Ambasadorul Paul Brummell, discuții cu primarul din Oradea cu privire la oportunităţile de investiţii

Stefana Muresan

Compania bistrițeană MIS Grup, contract de peste jumătate de milion de lei cu CFR

redactia

Blue Air cumpără 6 Boeing 737 MAX 8 și închiriază alte 12

Stefana Muresan

CSALB lansează campania #Conciliatorii

Ligia Voro

Noua sală a sporturilor din Oradea este gata în proporţie de 25%

Traian Dan

Analiză: Relansarea economică depinde de stimularea investițiilor străine directe și a exporturilor

Ion Surdu

Parcare supraetajată lângă Spitalul Judeţean Oradea

Traian Dan

#reCONSTRUIM – Aducem profesioniștii împreună, construim responsabil

Stefana Muresan

Memorandum de Înțelegere în domeniul digital între România – Polonia

Ligia Voro

Oferta turistică a județului Cluj, promovată pentru prima dată în perla Emiratelor Arabe Unite

Stefana Muresan

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

Trei noi proiecte cu finantare europeana depuse de Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Deloitte Romania a încheiat parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox

Traian Dan

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Ce organizează APMCR la Construct Expo?

Ligia Voro

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Autostrada spre granița cu Ungaria, validată la achiziția publică

Nora Dumitrescu

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Ligia Voro

Leave a Comment