Auto Industrie Ultimele stiri

Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford din Europa se prelungește

Ford a confirmat astăzi prelungirea deciziei de suspendare temporară a producției de vehicule și motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puțin pe data de 4 mai, au anunțat reprezentanții Ford România.

 

Anunțul vine după ce anterior, compania Ford anunțase că producția va fi suspendată temporar, începând cu data de 19 martie, pentru o perioadă de câteva săptămâni, în principalele sale unități de producție din Europa (Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România), iar producția de motoare de la fabricile din Bridgend și Dagenham (Marea Britanie) va fi oprită începând cu data de 23 martie. În ceea ce privește fabrica Ford din Valencia (Spania) aceasta va avea activitatea suspendată temporar până cel puțin pe 27 aprilie.

„Este important să oferim angajaților noștri cât mai multă claritate cu privire la modul în care este de așteptat ca această perioadă să continue”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa. „Sperăm că situația se va îmbunătăți în luna următoare. Totuși, planurile noastre de repornire a operațiunilor vor continua să depindă de condițiile și directivele impuse de guvernele naționale”.

Planurile de repornire a producției Ford depind în mare măsură de situația din săptămânile următoare legată de COVID19, de restricțiile naționale în vigoare la acel moment, de constrângerile furnizorilor și de capacitatea rețelei noastre de distribuitori de a opera. Planul de „revenire la muncă” al companiei va cuprinde, de asemenea, măsuri adecvate privind distanțarea socială și alte protocoale de sănătate și de securitate, necesare pentru a proteja forța de muncă.

Vor continua acțiunile implementate pentru angajații care sprijină producția, precum și pentru cei care îndeplinesc în continuare roluri importante în afara ariei de producție, care lucrează de acasă.

În același timp, Ford și angajații săi sunt angrenați în numeroase acțiuni în toată Europa, pentru a contribui la reducerea răspândirii coronavirusului (COVID19), prin sprijinirea inițiativelor naționale și a activităților orientate spre comunitate. Acestea variază de la fabricarea de echipamente medicale, precum măști și ventilatoare, până la furnizarea de paturi de campare pentru personalul medical și donarea de vehicule pentru o serie de utilizări, inclusiv asigurarea serviciilor medicale critice, livrări de alimente și transportul de urgență.

De asemenea, compania derulează parteneriate cu diverse ONG-uri, pentru a oferi sprijin comunităților locale din toată Europa. Ford Fund a anunțat săptămâna aceasta deschiderea unui site de donații din partea angajaților Ford, de care să beneficieze organizațiile caritabile din șase piețe europene.

În plus față de suspendarea producției din fabricile sale, multe alte operațiuni Ford în Europa au fost întrerupte în acest moment, cu excepția unui număr mic de activități critice pentru afacere.

Informații suplimentare despre planurile de repornire a producției vor fi comunicate pe măsură ce planurile sunt confirmate.

Related posts

Romgaz, circa 634 milioane metri cubi de gaze înmagazinate

Stefana Muresan

Michelin oprește producția la Zalău. 3.000 de angajați afectați

Nora Dumitrescu

Taxiuri hibride, în premieră, pe străzile din Alba Iulia

Papuc Irina

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

UMF Cluj introduce una dintre cele mai apreciate examinări la nivel internaţional

redactia

POZITIV TB: Raluca Voivozeanu – CEO Priaevents: “Comunicarea trebuie să continue”

Ligia Voro

Primul magazin online din România care introduce căutarea vocală

Ligia Voro

UVT – apreciată afară, penalizată în țară

Stefana Muresan

Italienii de la Ditre, angajări masive pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Comunitatea italo-română, cât o țară europeană

Stefana Muresan

Maxagro din Timiş țintește afaceri de 30 de milioane de euro

Stefana Muresan

Cooperativa Țara Mea începe livrarea de roșii românești

Stefana Muresan

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Anca Moldovan, Product Marketing Manager NTT DATA Romania: „Clarvision susține dorința de diferențiere a companiilor și va contribui în continuare la reușita și creșterea lor”

redactia

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

MADR: Pe contul deschis la BNR au intrat peste 91 de milioane de euro pentru plata subvențiilor APIA

Ion Surdu

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

ROMBAT prezintă la Bistrița prima Dacia LOGAN 100% electrică

Stefana Muresan

Cinci ofertanți pentru contractul național de achiziție a autobuzelor electrice

Stefana Muresan

Oficial ungar: Un milion de euro, investiți în calea ferată de mare viteză Cluj-Napoca-Budapesta

Stefana Muresan

A patra ediție a Caravanei mobilității a ajuns la Sibiu

Stefana Muresan

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT), pentru regiunea Centru, proiect de peste 8 mil. lei

Stefana Muresan

Leave a Comment