Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei ofertanți pentru Autostrada Transilvania – Sălaj

Există trei oferte din partea constructorilor pentru porțiunea Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3).

“A avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului, din Secțiunea 3 Mihăiești – Suplacu de Barcău, parte a proiectului Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Există trei oferte: asocierea SA&PE Construct –Spedition UMB – Tehnostrade; FCC Construccion și Nurol Insaat & Ticaret. Comisia de evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Sunt încrezător că acest proiect va putea fi demarat în cel mai scurt timp, iar cu aceeași perseverență vom ajunge să deblocăm toate proiectele de interes major pentru cetățeni”, a precizat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Porțiunea vizată este de 12 km, iar contractul pe care și-l dispută companiile din România, Spania și Turcia este estimat la 730 de milioane de lei. 

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit multe modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul tehnic aferent construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj se află în fază avansată de realizare, iar în perioada următoare va fi scos la licitație un prim pachet de lucrări

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Articolul următor

Ventilator pulmonar mecanic donat de Rotary Satu Mare Spitalului Județean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share