Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oameni de afaceri din Sibiu oferă apartamente și camere de hotel pentru a caza gratuit personal medical

Proprietarii a trei unități de cazare din Sibiu au oferit gratuit zeci de spații de locuințe pentru medicii din localitate. Este vorba despre 58 de apartamente și camere de hotel ale Vendi Grand Square Residence, Bach Apartments și Hotel Class Hermannstadt. Conform Consiliului Județean Sibiu, alte patru locații ar putea face același lucru. La rândul său, Primăria mun. Sibiu a transmis că a rezervat trei hoteluri din oraș pentru personalul medico-sanitar.

Potivit autorităților județene, oamenii de afaceri au răspuns astfel unui apel de a se implica în lupta cu pandemia Covid-19, lansat încă înainte ca acest lucru să devină obligatoriu pentru autorități.

Spațiile de cazare oferite în mod gratuit medicilor sibieni se află atât în zone centrale și ultracentrale, cât și în zone cu legături facile de transport, având asigurate toate serviciile necesare (hrană, curățenie, supraveghere epidemiologică etc.).

Din totalul celor 58 de spații, 41 de locuri sunt în ansamblul rezidențial Bach, șapte carmere – în Vendi Residence și 10 camere – în Hotel Class. Purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu a precizat pentru Transilvania Business că instituția este în discuții cu încă patru locații de cazare, puse la dispoziție în mod gratuit, ceea ce conduce la o capacitate maximă disponibilă de 149 de locuri.

Până la ora actuală (6.04.2020), numărul total de persoane care au solicitat și sunt cazate este de 29.

Capacitatea maximă solicitată de Spitalul Județean este de 130 de persoane.

„Să găzduiești un străin în casa ta e poate gestul cel mai impresionant de umanitate, de solidaritate, în orice timp, dar mai ales în vremuri de restriște. Gestul celor care fac asta pentru personalul nostru medical mi-a adus aminte de un proverb pe care îl știu de la bunica mea: Când există loc în inimă, există loc destul și în casă.

Le mulțumesc oamenilor de afaceri care au dovedit că au inima mare cât Sibiul, au oferit spații de cazare și locuințe de calitate și – mai ales – au refuzat sumele de bani pe care Consiliul Județean Sibiu le-ar fi putut achita pentru aceste servicii. Putem astfel să folosim acești bani pentru nevoile cu care sistemul medical se confruntă zi de zi.

Cu atât mai valoros este un astfel de gest dacă vine de la tineri antreprenori, care se află la începutul carierei lor și ne arată că tânăra generație știe bine care sunt adevăratele valori și cât valorează viața”, a comentat decizia oamenilor de afaceri președintele CJ SIbiu, Daniela Cîmpean.

Spații de cazare, rezervate de Primăria Sibiu

Comunitatea locală din municipiul Sibiu s-a mobilizat în ultima perioadă în a da o mână de ajutor atât persoanelor aflate în situații dificile în contextul izolării, cât mai ales spitalelor sibiene, un număr mare de firme, persoane fizice și ONG-uri donând pentru dotarea acestora.

În acest context, Primăria Sibiu transmite că pentru a sprijini și proteja personalul medico-sanitar din spitalele aflate în subordinea municipalității, în baza prevederilor HG 201/18.03.2020, a rezervat trei unități de cazare de tip hotel din Sibiu pentru personal medico-sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului. De asemenea, a fost rezervată o unitate de cazare de tip hotel pentru personalul medico-sanitar confirmat cu COVID-19, care nu necesită internarea, prevenind infectarea familiilor acestora, potrivit autorităților locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant - „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Articolul următor

Ford a lansat Family Fun Hub - un site special, cu activități recreative pentru copii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share