Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrările avansează cu succes şi pe vreme de pandemie, la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

În ciuda problemelor cauzate de pandemia de coronavirus, antreprenorul care realizează Centura Sud de ocolire a Timişoarei continuă lucrările în mai multe puncte de pe traseu. Sunt deschise operaţiunile în trei puncte.

Societatea italiană Tirrena Scavi are deschise acum trei puncte de lucru pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud.

Astfel, în apropiere de Ghiroda este aproape de finalizare decopertarea stratului vegetal și au fost trasate viitoarele bretele ale nodului rutier. S-au mai făcut amenajări pentru platforma de lucru și pentru drumuri de acces, iar în zona viitorului pod peste canalul Bega se execută defrișări ale vegetației existente.

De asemenea, în zona Moșnița Nouă, se lucrează la amenajarea platformelor pentru foraje și la amenajarea drumurilor de acces.

În zona DN 59, lângă localitatea Șag, se realizează completarea, profilarea și nivelarea suprafețelor în urma descărcărilor arheologice care au fost finalizate.

Abordarea proiectului continuă în zona localității Chișoda, din comuna Giroc, aici va începe săptămâna aceasta amenajarea de platforme și drumuri de acces.

Centura Sud va avea o lungime de 25,69, antreprenorul general este Tirrena Scavi, iar, conform proiectului, va avea câte o bandă pe sens pe ruta: intrarea în Timişoara dinspre Şag – Giroc – Moşniţa Nouă – Ghiroda, urmând să facă legătura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurată în 2009 şi măsoară 12,6 km. Valoarea proiectului a fost stabilită la 58 de milioane de euro + TVA şi finanţarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 (75% bani europeni şi 25% contrbuţie proprie a României).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile

Articolul următor

Numarul 93 - Revista Transilvania Business

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share