Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, Guvernul a aprobat marți, 7 aprilie 2020, un pachet de cinci măsuri care urmează a fi decontate din fonduri europene şi care însumează 810 milioane de euro, respectiv 3,9 miliarde de lei.

Prima măsură se referă la achiziția de echipamente medicale și de protecție medicală, în valoare de până la 350 de milioane de euro.

75.000 de cadre medicale implicate direct în tratarea pacienţilor cu coronavirus vor primi un stimulent lunar de 2.500 de lei. Menţionez că nu se referă doar la medici, ci și la asistenţii medicali, la partea de personal care deserveşte ambulanţele, la partea de personal paramedical. De asemenea, vom plăti 1.000 de asistenți sociali și comunitari care au grijă de 100.000 de persoane vârstnice”, a anunțat Marcel Ioan Boloș pe pagina sa de Facebook.


În cazul șomajului tehnic, Guvernul României a aprobat ca o parte din fondurile necesare să fie decontate din fonduri europene. Este vorba de suma de 300 de milioane de euro.
O altă măsură este cea referitoare la produsele de igienă corporală, 170.000 de pachete care urmează a fi distribuite către cei care se află în carantină, către copiii de la casele de copii şi persoanele vârstnice care se află în căminele de bătrâni”, a mai precizat ministrul Fondurilor Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească

Articolul următor

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share