Infrastructura Ultimele stiri

Autostrada feroviară spre Ungaria își repornește lucrările

Societatea de stat CFR Infrastructură a dat ordinul de începere a lucrărilor pe loturile 1 și 3 din tronsonul Brașov – Sighișoara, valabil din 16 aprilie. Terminarea lucrărilor va avea loc până în 15 aprilie 2024.

Contractul cu asocierea Railworks (Alstom – Aktor – Arcada – Eurocontruct Trading 98) a fost semnat în 5 martie, conform platformei Club Feroviar. Lotul 2 care ar permite circulația fluentă a trenurilor, Apața – Cața se găsește în stadiul de contestație în instanțele de judecată, deși în 2019 asocierea a fost desemnată drept câștigătoare.

Compania CFR SA și asocierea Railworks au semnat în martie contractul de execuție pentru lucrările de modernizare a loturilor 1 și 3 din tronsonul de cale ferată Brașov-Sighișoara, respectiv Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, cu o lungime de 86 km. Valoarea lucrărilor este de 2,9 miliarde de lei.

Semnarea contractului a devenit posibilă după ce în urmă cu două luni Curtea de Apel București a respins acțiunea deschisă în vara anului trecut de către asocierea Brasig (companiile austriece Swietelsky și Strabag). Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv în privința execuției lucrărilor de modernizare pe loturile 1 și 3. CFR SA a declarat drept câștigătoare oferta Railworks, în dauna celor de la Brasig.

Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, de 86 de km, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat. Obiectivul general este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/oră, pentru trenurile de călători și 120 km/oră pentru cele de marfă.

Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii de cale ferată, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, linie de contact, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalaţii termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare, protecţia mediului.

Valoarea estimată a contractului pentru lotul 2 este de 2,86 miliarde lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (81,74%), iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat. 

Subsecţiunea Apaţa – Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara, este situată pe axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nurnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Brașov – București -Constanța.

Related posts

Sprijin de 16.5 mil. lei pentru Patria Bank şi OMRO

A. I.

Laboratoarele de analize medicale, business de succes în România. Profitul a crescut de 6 ori în ultimii 8 ani – analiză Frames

Papuc Irina

Timișorenii de la Contakt își deschid magazine în Transilvania

Nora Dumitrescu

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Stefana Muresan

Impact Hub lansează Creative Business Studio, programul de accelerare pentru industriile creative

redactia

Hotelul Melody din Cluj, vândut cu 5,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Vara spre toamnă la Popasul din Deal

Gruita Ienasoiu

Maramureșul vrea să atragă 1 miliard de euro pentru dezvoltare

Nora Dumitrescu

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

Patru companii specializate în iluminat vor scoate Zalăul din beznă

Nora Dumitrescu

Chirurgul Radu Zamfir, supraviețuitor în accidentul aviatic din Apuseni, noul director al Agenţiei Naţionale de Transplant

Stefana Muresan

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

AMAALA AND OCEANOSCIENTIFIC STEER ENVIRONMENTAL RESEARCH SAILING EXPEDITION

Ionut Oprea

P3 announces top speaker line-up for its 2017 Conference

Ionut Oprea

Bistrițenii de la Dimex, contract de 60 de milioane de euro, în Hunedoara

redactia

Tinerii își prezintă ideile de business în fața antreprenorilor de top din România

Nicolae Pop

Germania, Franţa şi Italia, primele trei ţări care controlează subgrupuri de întreprinderi din România

Stefana Muresan

Totul despre workplace, property și facility management: Începe ROFMEX 2018, cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est

redactia

Oaza de liniște ascunsă în munții de unde izvorăște Aur’a, apa de aur a Banatului, reamenajată

redactia

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

Instalație de lumini “made in Cluj” în centrul financiar al Londrei

Nora Dumitrescu

Fonduri europene pentru irigații

redactia

Bani pentru viitorul aeroport de la Ghimbav

redactia

 Ciocârlia, de ce NU trebuie vânată. Punctul de vedere al Grupului Milvus

Ligia Voro

Leave a Comment