Sanatate Ultimele stiri

Angajații de la Fonduri Europene descind în spitalele cu coronavirus

Premieră în administrația publică: angajații Ministerului Fondurilor Europene vor mergeîn spitalele cu coronavirus pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțările.

„Am lansat în dezbatere publică ghidul care reglementează în cel mai scurt timp posibil modul de acordare a finanțărilor pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție pentru spitalele din rețeaua COVID-19. Unitățile spitalicești pot deconta inclusiv achizițiile făcute începând cu 1 februarie, valoarea maximă a unui proiect fiind de 45 milioane de euro.

În intervalul 21-24 aprilie toate unitățile spitalicești prevăzute în ordinul Ministerului Sănătății, începând cu zonele critice ale țării, vor fi contactate prin videoconferință de echipe mixte de experți pentru evaluarea nevoilor de asistență în utilizarea sistemului informatic MySMIS în care se încarcă proiectele.

Oriunde există solicitări exprese și autoritățile permit accesul, angajații MFP se vor deplasa fizic pentru acordarea suportului tehnic. Ne asigurăm astfel că proiectele pot fi depuse repede și medicii sunt concentrați să salveze vieți”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 de milioane de euro puse la dispoziția spitalelor din rețeaua COVID-19, angajații MFP vor oferi sprijin informatic la fața locului și în sistem videoconferință, astfel încât managerii spitalelor să depună rapid proiectele în MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanțare. Inițiativa vine ca urmare a propunerii funcționarilor ministerului care vor astfel să salveze timp prețios pentru medici.

Echipa formată din reprezentanți ai MFE prin Autoritatea de Management Programul Operațional Infrastructură Mare și ai Ministerului Sănătății răspunde în maxim 24 de ore solicitărilor. Până acum au fost primite 50 de solicitări de la unități spitalicești din întreaga țară.

MySMIS este aplicația informatică prin care se depun, se evaluează și se implementează proiectele finanțate din fondurile europene structurale și de investiții, utilizarea sistemului fiind obligatorie atât pentru solicitanții de finanțări cât și pentru autoritățile de management.

În MySMIS sunt înregistrați 29.095 utilizatori care au încărcat 2 milioane de documente începând cu 2016. La nivel național au fost contractate în total 8.324 de proiecte cu bugete de 30,91 miliarde de euro, cu o cofinanțare europeană de 24,9 miliarde.

MFE va pune la dispoziția publicului detalii în timp real și reprezentări grafice privind stadiul absorbției, un sistem de tip cloud pentru toți angajații care au optat pentru telemuncă. Una dintre priorități este simplificarea procedurilor și reducerea semnificativă a utilizării documentelor în format tipărit pentru a ușura munca beneficiarilor și pentru a facilita evaluarea și implementarea proiectelor.

Related posts

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Stefana Muresan

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

UNPR va promova parcurile industriale din Tileagd, Săcueni și Tămășeu

Traian Dan

AHK România, propunere pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă

Stefana Muresan

Advanced Embedded Technologies (AET) Business Unit – verticala în plină dezvoltare a NTT DATA Romania  

redactia

Împăduriri pe aproape 125 de ha în Bihor

Traian Dan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Papuc Irina

Alexandru Giboi, nominalizat de șase agenții de presă europene drept candidat pentru funcția de Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Stefana Muresan

Metroul de la Cluj-Napoca “metroul viitorului“. Se va lansa anunţul pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate

redactia

Primăria Oradea i-a premiat pe cei mai importanți contribuabili din 2019

Traian Dan

Salvamontul și Direcția Silvică din Satu Mare își propun să colaboreze

Gruita Ienasoiu

Festivalul de film de la Cluj a “învins” pandemia. 51 proiecții sold-out

Nora Dumitrescu

Infrastructură, sănătate și IT, priorități strategice pentru Oradea în 2019

redactia

Un oraș din Maramureș își face centru spa pe bani europeni

Nora Dumitrescu

700.000 de beculețe vor lumina Brașovul, începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Papuc Irina

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Prinţului Charles

redactia

Adrian Volintiru, Romgaz: Termocentrala pe gaz de la Iernut, finalizată în proporție de 74%

redactia

Consorţiul Universitaria se reuneşte la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Clio Group a eficientizat energetic clădirea Wesselenyi

Nora Dumitrescu

Prime brute de 2,71 miliarde de lei subscrise de societățile de asigurare

Ligia Voro

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

50 de milioane de lei pentru lucrări de apă-canal în Municipiul Oradea

Traian Dan

Şcoala din fabrică: Sute de elevi din Bihor vor face orele de ştiinţe în laboratoarele Celestica

redactia

Leave a Comment