Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajații de la Fonduri Europene descind în spitalele cu coronavirus

Premieră în administrația publică: angajații Ministerului Fondurilor Europene vor mergeîn spitalele cu coronavirus pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțările.

„Am lansat în dezbatere publică ghidul care reglementează în cel mai scurt timp posibil modul de acordare a finanțărilor pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție pentru spitalele din rețeaua COVID-19. Unitățile spitalicești pot deconta inclusiv achizițiile făcute începând cu 1 februarie, valoarea maximă a unui proiect fiind de 45 milioane de euro.

În intervalul 21-24 aprilie toate unitățile spitalicești prevăzute în ordinul Ministerului Sănătății, începând cu zonele critice ale țării, vor fi contactate prin videoconferință de echipe mixte de experți pentru evaluarea nevoilor de asistență în utilizarea sistemului informatic MySMIS în care se încarcă proiectele.

Oriunde există solicitări exprese și autoritățile permit accesul, angajații MFP se vor deplasa fizic pentru acordarea suportului tehnic. Ne asigurăm astfel că proiectele pot fi depuse repede și medicii sunt concentrați să salveze vieți”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 de milioane de euro puse la dispoziția spitalelor din rețeaua COVID-19, angajații MFP vor oferi sprijin informatic la fața locului și în sistem videoconferință, astfel încât managerii spitalelor să depună rapid proiectele în MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanțare. Inițiativa vine ca urmare a propunerii funcționarilor ministerului care vor astfel să salveze timp prețios pentru medici.

Echipa formată din reprezentanți ai MFE prin Autoritatea de Management Programul Operațional Infrastructură Mare și ai Ministerului Sănătății răspunde în maxim 24 de ore solicitărilor. Până acum au fost primite 50 de solicitări de la unități spitalicești din întreaga țară.

MySMIS este aplicația informatică prin care se depun, se evaluează și se implementează proiectele finanțate din fondurile europene structurale și de investiții, utilizarea sistemului fiind obligatorie atât pentru solicitanții de finanțări cât și pentru autoritățile de management.

În MySMIS sunt înregistrați 29.095 utilizatori care au încărcat 2 milioane de documente începând cu 2016. La nivel național au fost contractate în total 8.324 de proiecte cu bugete de 30,91 miliarde de euro, cu o cofinanțare europeană de 24,9 miliarde.

MFE va pune la dispoziția publicului detalii în timp real și reprezentări grafice privind stadiul absorbției, un sistem de tip cloud pentru toți angajații care au optat pentru telemuncă. Una dintre priorități este simplificarea procedurilor și reducerea semnificativă a utilizării documentelor în format tipărit pentru a ușura munca beneficiarilor și pentru a facilita evaluarea și implementarea proiectelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Articolul următor

Drumul Nordului, în ritm de criză. “Mobilizarea nu este mulțumitoare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share