Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii mediciniști din Cluj vor simula admiterea în spațiul virtual

Examenul de simulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca se va desfăşura, anul acesta, pe internet.

UMF a anunțat că vine în acest an în întâmpinarea tinerilor care doresc să studieze medicina, medicina dentară sau farmacia prin organizarea examenului de simulare a admiterii.

“Numărul celor interesaţi de profesia de medic, medic stomatolog sau farmacist a crescut de la an la an. În ciuda contextului actual, anul acesta au ales să se înscrie cu peste 100 de liceeni mai mult faţă de cei care și-au exprimat această opțiune în 2019. Universitatea oferă șansa de a se familiariza cu condițiile de concurs unui număr de 1.675 de elevi”, a precizat UMF.

“Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist”, a declarat Anca Buzoianu, rectorul UMF.

Din cauza condițiilor generate de pandemia de coronavirus, conducerea universității a decis ca, în premieră, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecarui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă.

Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei.

Cele de pregătire vor rămane la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului. Un tutorial video cu utilizarea modulului de testare al platformei va fi postat pe site-ul universităţii. Examenul de simulare a admiterii va avea loc în 16 mai.

 

 

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lungimea autostrăzilor a crescut cu 5,2%, respectiv cu 43 km în anul 2019

Articolul următor

Companiile brașovene au depus peste 2.000 de cereri în jumătate de lună pentru a solicita plata pentru șomaj tehnic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noul ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.
Citeste mai mult

Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj

Oportunitățile de investiții în județ le-au fost prezentate unei delegații din statul nord-american. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
3
Share