Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timişoara primeşte de la Fondul de Mediu bani pentru 16 staţii de alimentare a autovehiculelor electrice

FOTO https://www.kaufland.ro/utile/statii-incarcare-eco.html

În Timişoara urmează să fie amplasate un număr de 16 staţii de alimentare cu energie a autoturismelor electrice. Finanţarea, primită de Primăria Timişoara,  provine de la Administraţiei Fondului pentru Mediu. Suma totală alocată de la buget este de 2, 9 milioane de lei, adică 90% din totalul contractului, de 3, 2 milioane de lei

Programul prin intermediul căruia se realizează finanţarea are în vedere reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. Astfel, Timişoara va beneficia de 16 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, programul vizând introducerea de asemenea staţii în municipiile reşedinţe de judeţ.

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul de finanţare, depus de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Timişoara pentru „Realizarea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Timişoara”, pentru promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră  (GES) în transporturi.

Suma aprobată este de 2,9 milioane de lei, cu TVA, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile de 3,2 milioane de lei cu TVA, finanţarea urmând să fie acordată pe un termen de 12 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Articolul următor

Timişoara primeşte 3,8 milioane lei, bani europeni, pentru iluminarea inteligentă a unui parc, iar Jimbolia 2,2 milioane pentru şcoala gimnazială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share