Sanatate Ultimele stiri

 Primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19, demarat de MedLife

MedLife, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina, demarează primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19 și validarea unor teste de diagnostic. Compania mai anunță că își dezvoltaă propria divizie de cercetare având investiții alocate în valoare de peste 500.000 euro pentru anul acesta.

Studiul se va derula pe pacienti internați în cele 2 spitale, care au fost confirmați pozitiv prin testul RT PCR. Din punct de vedere metodologic, se vor utiliza 2 metode serologice pentru detectarea anticorpilor, Chemiluminiscenta și ELISA. Interpretarea se va face în baza unui cumul de date clinice și paraclinice urmărite pe durata internării. În plus, subiecții vor fi chestionați în detaliu pentru a evalua impactul bolii asupra sănătății, a atitudinilor și a stilului de viață.

„Spre deosebire de RT-PCR, care este testul de referință folosit pentru diagnosticarea infecției active COVID-19, testele serologice pot fi utile în identificarea indivizilor care au dezvoltat un răspuns imun, în cadrul unei infecții active sau ca urmare a unei infecții anterioare. Deși, deocamdată, nu sunt disponibile informații complete despre imunitatea după această infecție, datele serologice ar putea identifica subiecții care nu mai sunt susceptibili la infecție. De asemenea, testele serologice ar putea servi unor studii de seroprevalență utile pentru măsuri de control ale infecțiilor din perspectiva sănătății publice și înțelegerea importanței infecțiilor asimptomatice. Totodată, ar putea fi utile pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă. În plus, testele serologice ar putea asista în stabilirea diagnosticului infecției active în anumite circumstanțe, dar mai ales pentru scenariul în care un pacient se prezintă cu condiții clinice care ar putea reprezenta complicații tardive ale COVID-19, situație în care RT-PCR ar fi negativ. Deși un număr mare de teste imunologice sunt disponibile comercial, acuratețea lor pentru diagnostic și utilizarea optimă rămân a fi studiate. Toate testele serologice ar trebui să fie validate anterior utilizării pe scară largă. Dat fiind acest context, vrem să punem bazele unui studiu local, prin care să evaluăm la pacienți români dinamica anticorpilor anti SARS-CoV-2 și să urmărim validarea unor teste serologice disponibile”, a declarat conf. dr. Adriana Hristea, investigator principal al studiului Institutul “Matei Balș”, medic primar boli infecțioase, șef secție Adulți 4.

Subiecții înrolați în studiu vor fi testați pentru anticorpi și post externare pe o durată de minimum 3 luni pentru a se monitoriza în dinamică evoluția rezultatelor. Potrivit reprezentanților MedLife, vor fi alocate pentru acest studiu peste 5000 de teste.

„Prin studiul nostru încercăm să evaluăm dinamica anticorpilor pe pacienți confirmați prin RT PCR, utilizând teste serologice disponibile. De asemenea, dorim să evaluăm această dinamică și în funcție de evoluția clinică și biologică a subiecților. Ne dorim să calculăm valori predictive pozitive și negative pe populația autohtonă, în condiții reale de testare în laborator clinic” a spus dr. Roxana Vasilescu, coordonator medical studiu MedLife, medic primar medicină de laborator, șef laborator central MedLife.

„Este evident că eforturile comunității științifice în vederea clarificării răspunsului imun al organismului la infecția cu noul coronavirus vor da roade în găsirea acelor teste serologice care să poată să spună cu grad înalt de precizie dacă și când o persoană a fost în contact cu SARS-CoV-2, dacă chiar în prezența anticorpilor continuă să răspândească virusul și în ce măsură anticorpii dezvoltați sunt anticorpi protectivi și pe ce perioadă de timp. Acest lucru se va întâmpla în timp. În această etapă, trebuie să înțelegem cum să utilizăm cât mai bine ceea ce avem deja la dispoziție și sperăm ca acest studiu să aibă o mare contribuție în acest sens”, a mai spus dr. Roxana Vasilescu.

În acest context, MedLife mai anunță că își dezvoltă propriul centru de cercetare. Compania evaluează investiții în valoare de peste jumătate de milion de euro pentru proiecte de cercetare până la finalul anului.

„Cercetarea este unul dintre motoarele dezvoltării marilor economii și poate fi unul dintre motoarele relansării economiei românești. În calitate de lider de industrie, și mai ales în calitate de companie cu capital românesc, listată la Bursa de la București, vrem să punem bazele unui centru de cercetare local care să sprijine efortul autorităților în lupta cu această pandemie. Avem nevoie să dezvoltăm soluții autohtone și să reducem dependența de studii și tehnologii importate pentru a putea răspunde și mai bine la următoarele alerte epidemiologice și nu numai. Trebuie să ne unim forțele și să repornim România. Am investit deja peste 250.000 de euro pentru primul studiu de imunizare și pentru pregătirea celui de al doilea pe care îl vom derula în parteneriat cu Institutul Matei Balș și Spitalul Colentina și pe care îl vom susține integral din resurse proprii. Avem în plan și alte proiecte de cercetare și estimăm că vom investi în plus față de fondurile alocate deja peste 250.0000 euro până la finalul anului”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

MedLife a finalizat săptămâna trecută propriul studiu privind imunizarea naturală a populației, fiind cel mai mare studiu din regiune și unul dintre cele mai mari din Europa care a utilizat spre validare 4 metode de testare.

Compania și-a mai exprimat intenția de a extinde studiul în Suceava, epicentrul infecției cu noul coronavirus din România.

I.P.S

Related posts

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Centru naţional de radioterapie, inaugurat la Baia Mare. Echipamente de peste 2 mil. euro

Stefana Muresan

Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din Parcul Industrial

Traian Dan

AR-MEDICA, cel mai mare eveniment medical din partea de vest

Transilvania Business

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

Astăzi este Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare

Traian Dan

Eximtur, creştere pe toate segmentele de business

Stefana Muresan

CFR iese la racolare de tineri ingineri în Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Blue Air, salvată de Europa. Restructurare sau lichidare în șase luni

Nora Dumitrescu

Pepiniera ROZA MUR, un furnizor serios de pomi fructiferi de calitate!

Ligia Voro

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Ministerul Turismului va susţine şase investiţii în Bistriţa-Năsăud

Stefana Muresan

Sibiul va dota ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie cu bani europeni

Papuc Irina

WESSLING România este evaluată de către Coface, ca fiind Excellent Small & Medium Enterprises

Ligia Voro

Studiu ANIS: Volumul pieței locale de IT ajunge la aproximativ 6 mld. de euro în acest an

Ligia Voro

Pensiunea Sofia – popas pentru călător și refugiu pentru sătmărean

Gruita Ienasoiu

Maramureșul se inspiră din modelul finlandez de gestionare a deșeurilor

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Atracțiile turistice Băile Figa și Sîngeorz-Băi

Transilvania Business

Bell Helicopter vrea să producă la Ghimbav elicoptere pentru Ministerul de Interne

Stefana Muresan

Dacia a reluat activitatea de producție

Nicolae Pop

Kromberg & Schubert recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Nădab, Arad

Stefana Muresan

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

OUG pentru Bolt, Clever și Uber

Ligia Voro

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

Leave a Comment