Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

 Primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19, demarat de MedLife

MedLife, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina, demarează primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19 și validarea unor teste de diagnostic. Compania mai anunță că își dezvoltaă propria divizie de cercetare având investiții alocate în valoare de peste 500.000 euro pentru anul acesta.

Studiul se va derula pe pacienti internați în cele 2 spitale, care au fost confirmați pozitiv prin testul RT PCR. Din punct de vedere metodologic, se vor utiliza 2 metode serologice pentru detectarea anticorpilor, Chemiluminiscenta și ELISA. Interpretarea se va face în baza unui cumul de date clinice și paraclinice urmărite pe durata internării. În plus, subiecții vor fi chestionați în detaliu pentru a evalua impactul bolii asupra sănătății, a atitudinilor și a stilului de viață.

„Spre deosebire de RT-PCR, care este testul de referință folosit pentru diagnosticarea infecției active COVID-19, testele serologice pot fi utile în identificarea indivizilor care au dezvoltat un răspuns imun, în cadrul unei infecții active sau ca urmare a unei infecții anterioare. Deși, deocamdată, nu sunt disponibile informații complete despre imunitatea după această infecție, datele serologice ar putea identifica subiecții care nu mai sunt susceptibili la infecție. De asemenea, testele serologice ar putea servi unor studii de seroprevalență utile pentru măsuri de control ale infecțiilor din perspectiva sănătății publice și înțelegerea importanței infecțiilor asimptomatice. Totodată, ar putea fi utile pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă. În plus, testele serologice ar putea asista în stabilirea diagnosticului infecției active în anumite circumstanțe, dar mai ales pentru scenariul în care un pacient se prezintă cu condiții clinice care ar putea reprezenta complicații tardive ale COVID-19, situație în care RT-PCR ar fi negativ. Deși un număr mare de teste imunologice sunt disponibile comercial, acuratețea lor pentru diagnostic și utilizarea optimă rămân a fi studiate. Toate testele serologice ar trebui să fie validate anterior utilizării pe scară largă. Dat fiind acest context, vrem să punem bazele unui studiu local, prin care să evaluăm la pacienți români dinamica anticorpilor anti SARS-CoV-2 și să urmărim validarea unor teste serologice disponibile”, a declarat conf. dr. Adriana Hristea, investigator principal al studiului Institutul “Matei Balș”, medic primar boli infecțioase, șef secție Adulți 4.

Subiecții înrolați în studiu vor fi testați pentru anticorpi și post externare pe o durată de minimum 3 luni pentru a se monitoriza în dinamică evoluția rezultatelor. Potrivit reprezentanților MedLife, vor fi alocate pentru acest studiu peste 5000 de teste.

„Prin studiul nostru încercăm să evaluăm dinamica anticorpilor pe pacienți confirmați prin RT PCR, utilizând teste serologice disponibile. De asemenea, dorim să evaluăm această dinamică și în funcție de evoluția clinică și biologică a subiecților. Ne dorim să calculăm valori predictive pozitive și negative pe populația autohtonă, în condiții reale de testare în laborator clinic” a spus dr. Roxana Vasilescu, coordonator medical studiu MedLife, medic primar medicină de laborator, șef laborator central MedLife.

„Este evident că eforturile comunității științifice în vederea clarificării răspunsului imun al organismului la infecția cu noul coronavirus vor da roade în găsirea acelor teste serologice care să poată să spună cu grad înalt de precizie dacă și când o persoană a fost în contact cu SARS-CoV-2, dacă chiar în prezența anticorpilor continuă să răspândească virusul și în ce măsură anticorpii dezvoltați sunt anticorpi protectivi și pe ce perioadă de timp. Acest lucru se va întâmpla în timp. În această etapă, trebuie să înțelegem cum să utilizăm cât mai bine ceea ce avem deja la dispoziție și sperăm ca acest studiu să aibă o mare contribuție în acest sens”, a mai spus dr. Roxana Vasilescu.

În acest context, MedLife mai anunță că își dezvoltă propriul centru de cercetare. Compania evaluează investiții în valoare de peste jumătate de milion de euro pentru proiecte de cercetare până la finalul anului.

„Cercetarea este unul dintre motoarele dezvoltării marilor economii și poate fi unul dintre motoarele relansării economiei românești. În calitate de lider de industrie, și mai ales în calitate de companie cu capital românesc, listată la Bursa de la București, vrem să punem bazele unui centru de cercetare local care să sprijine efortul autorităților în lupta cu această pandemie. Avem nevoie să dezvoltăm soluții autohtone și să reducem dependența de studii și tehnologii importate pentru a putea răspunde și mai bine la următoarele alerte epidemiologice și nu numai. Trebuie să ne unim forțele și să repornim România. Am investit deja peste 250.000 de euro pentru primul studiu de imunizare și pentru pregătirea celui de al doilea pe care îl vom derula în parteneriat cu Institutul Matei Balș și Spitalul Colentina și pe care îl vom susține integral din resurse proprii. Avem în plan și alte proiecte de cercetare și estimăm că vom investi în plus față de fondurile alocate deja peste 250.0000 euro până la finalul anului”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

MedLife a finalizat săptămâna trecută propriul studiu privind imunizarea naturală a populației, fiind cel mai mare studiu din regiune și unul dintre cele mai mari din Europa care a utilizat spre validare 4 metode de testare.

Compania și-a mai exprimat intenția de a extinde studiul în Suceava, epicentrul infecției cu noul coronavirus din România.

I.P.S

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrările la sectorul 2 al DN 76 Oradea – Deva, executate în proporție de 55%

Articolul următor

Astaldi Spa va construi secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share