Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Promisiune pentru Varianta de Ocolire Satu Mare: până în toamnă, un nou pod peste Someș, până în iunie 2021 – întreaga lucrare

Centura municipiului Satu Mare este un obiectiv etern al tuturor candidaților din alegerile elctorale la nivel de județ sau municipiu. Este și primul obiectiv care este uitat imediat după ce s-au ocupat fotoliile. Ar urma în ordine sala de sport multifuncțională, proiectul Luna Șes, infrastructura în general, sănătatea, învățământul…

Dubă bâlbele primarului Gabor Kereskenyi din recenta conferință de presă, în care la întrebarea expresă care este situația centurii a îngăimat un răspuns nu prea inteligibil, iată că avem și un răspuns concret asupra stadiului lucrărilor și din nou promisiuni. De data aceasta din partea Prefecturii, care prin vocea cea mai autorizată, Radu Bud, ne dă detalii printr-un comunicat de presă în acest sens:

Mobilizarea constructorului pe șantierul “Varianta de Ocolire Satu Mare” a fost verificată astăzi, 18 mai, de către prefectul Radu Bud și directorul adjunct din cadrul DRDP Cluj, Vasile Sabău, în prezența dirigintelui de șantier Giorgio Gasparetto. Ulterior vizitei pe teren, a avut loc o ședință de analiză cu directorul general regional la DRDP Cluj, Eugen Cecan, reprezentantul constructorului Giovanni Demicheli, managerul de proiect Fernando Lopes și consultantul responsabil de calitate, Ioan Câmpean, la cabinetul prefectului.

Cu toate că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit, în special execuția lucrărilor complexe de la pasajele denivelate și podul peste râul Someș, prefectul consideră că această perioadă este prielnică pentru o mobilizare mai bună, existând atât frontul de lucru, cât și resurse disponibile.
Prefectul și directorul regional au solicitat constructorului un grafic de lucrări accelerat pentru a se asigura că până la toamnă va fi dat în exploatare cel puțin tronsonul care leagă prin noul pod peste râul Someș DN 19 Satu Mare – Carei de DN 19A Satu Mare – Petea, respectiv până la data de 23 iunie 2021 întreaga lucrare va fi finalizată.

Cu excepția viitorului pasaj peste calea ferată dublă Satu Mare – Halmeu/Baia Mare, unde se așteaptă relocarea conductei magistrale de gaz metan pentru începerea lucrărilor, celelalte nouă lucrări complexe de traversări au stadii de execuție avansate și foarte avansate.
Săptămâna viitoare, reprezentanții beneficiarului se vor afla din nou pe șantier, urmând să stabilească noile termene împreună cu constructorul. Fiind unul dintre proiectele guvernamentale de importanță majoră pentru dezvoltarea municipiului și a județului, prefectul rămâne angajat într-o susținere totală pentru finalizarea la termen a acestei lucrări, cu respectarea condițiilor de calitate și siguranță.

Reținem promisiunea că la toamnă vom avea un nou pod peste Someș. Cele două existente sunt total insuficiente pentru traficul auto din județul nostru, mai ales că ele deservesc și cea de-a treia vamă ca importanță de la granița cu Ungaria.

Gruita Ienasoiu
Corespondent Transilvania Business

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Terasele s-ar putea deschide la 1 iunie, sezonul estival pe litoral la 15 iunie

Articolul următor

CONAF: Aproximativ 270.000 de firme din București - Ilfov ar putea beneficia de fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share