Educație Industrie IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Industria IT dă STARTUL programului Bursele ANIS 2020, dedicat cadrelor didactice

Bursele ANIS 2020 reprezintă cea de-a treia ediție a programului inițiat de ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – prin care companiile de tehnologie din România susțin cadrele didactice tinere în integrarea tehnologiilor noi și a metodelor inovative de predare în programa universitară. Termenul limită de depunere a proiectelor este 15 septembrie.

17 facultăți participante la primele două ediții
22 proiecte didactice calificate
110.000 euro – valoarea totală a burselor acordate

 

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS pentru a stimula eforturile cadrelor didactice – lectori și asistenți universitari – în introducerea în curricula universitară a celor mai noi tehnologii din industrie şi unor tehnici de predare inovative. Programul se derulează la nivel naţional, cadrele didactice calificate beneficiind de câte o sponsorizare în valoare de 5.000 euro.

„Educația este unul dintre obiectivele strategice ale ANIS încă de la înființarea Asociației. Prin acest program încercăm să balansăm presiunea pe activitatea de cercetare din universități cu nevoia de actualizare permanentă a curriculei și de implementare a unor metode de predare moderne. Practic, programul Bursele ANIS reprezintă încercarea industriei de IT de a veni în sprijinul mediului educațional din România prin recompensarea oamenilor excepționali din spatele catedrelor”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv  ANIS.

În cadrul primelor două ediții Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultăți din România. Valoarea totală a burselor acordate se ridică la 110.000 de euro.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech și Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).

De asemenea, la ediția Bursele ANIS 2020 se vor putea înscrie în cursă și asistenții universitari, care pot propune soluții  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari). Detaliile complete de eligibilitate se găsesc la anis.ro/programe.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

La primele 2 ediții au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile „Politehnica” din București și Timișoara, ASE, UNATC din București, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, „Tehnică” și „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Sponsorii ediției Bursele ANIS 2020 sunt: Adobe, Atos, Bitdefender, Cornerstone Technologies, Deutsche Bank, Endava, Enea, Qualitance, Wipro.

 

Related posts

USAMV Cluj-Napoca își diversifică oferta educațională cu fonduri europene de peste 1 mil. euro

Stefana Muresan

Creștere de peste 70% ale conturilor de economii ale persoanelor fizice la BCR

Traian Dan

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Stefana Muresan

Go StarTech – provocarea lansată start-up-urilor tech de către GoTech World și Telekom Romania

Ligia Voro

Oportunitatea unor investiții, discutată la Primăria Hunedoara cu consulul onorific al Spaniei

Stefana Muresan

Colaborarea dintre universități și companii este esențială pentru a crea echilibru pe piața muncii – Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

Nicolae Pop

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

Bosch construiește o fabrică în Simeria

Stefana Muresan

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

redactia

Ministerul Sănătății: Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

Stefana Muresan

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

Oferte speciale și vacanțe la preț redus la „Oradea Turism Expo”

Traian Dan

Gara Sibiu, în planurile CFR de reabilitare: investiție de peste 2,3 milioane de euro pentru modernizarea tunelului pietonal

Papuc Irina

Valoarea activelor totale ale sistemului de pensii private – 5,5% din PIB

Ligia Voro

Reinventarea afacerilor în România: Universum lansează un abonament economic de mâncare livrată acasă

Ion Surdu

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Oradea va avea un parc ştiinţific şi tehnologic de 7 mil. euro

redactia

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Talentul și tehnologia din panificație și HoReCa se întâlnesc la GastroPan

Ligia Voro

Leave a Comment