Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Drumurile naționale de pe teritoriul Sălajului și de conexiune cu alte județe în curs de reabilitare cuprind o lungime de 153 km, conform Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC).

“2020 este anul investițiilor în infrastructura de transport, al dezvoltării și al modernizării rețelei de drumuri din România. Când afirm acest lucru, nu mă refer doar la infrastructura mare de transport (autostrăzi, drumuri expres), ci și la rețeaua de drumuri naționale care asigură conectivitatea între județe, regiuni.

Pentru acest an, MTIC prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a pregătit un plan ambițios în ceea ce privește întreținerea și reabilitarea de drumuri naționale, în acest moment, la nivel național, existând 942 km de drumuri naționale pe care se lucrează”, susține ministrul Lucian Bode.

În Sălaj se execută covoare asfaltice pe 21 km de drum național între localitățile Bocșa și Bobota (DN 1F), programul pentru acest an cuprinzând pe acest sector de drum lucrări pentru 66 km. Urmează să fie reabilitați 25 km, între localitățile Hida și Tihău (DN 1G) și 20 km între localitățile Topa și Ciumărna (DN 1F).

“Aș mai aminti aici alte două investiții extrem de importante pentru sălăjeni. Prima se referă la reabilitarea a 20 km de drum național între localitățile clujene Baciu și Topa Mică (km 16+329 – km 36). Un alt drum care face legătura cu Sălajul, cu impact major pentru locuitorii județului, este reabilitarea a 22 km între localitățile Huedin și Zimbor (DN 1G).

Sunt conștient că infrastructura județului Sălaj are nevoie de investiții, astfel că acest tip de lucrări vor fi făcute constant pentru a se asigura viabilitatea rețelei județene de drumuri naționale”, a spus Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Articolul următor

Lanțul de showroom-uri Divani & Sofa, reactivat în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share