Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Reședința de județ a Sălajului a propus pentru finanțare din banii Uniunii Europene zeci de blocuri de locuințe din municipiu.

În prezent, în Zalău se execută lucrări privind creșeterea eficienței energetice la cinci blocuri de locuințe. Principalele lucrări care se efectuează vizează izolarea pereților exteriori cu sistem termoizolant, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste ultimul etaj.

La aceste blocuri lucrările sunt în diferite etape de execuție. Termenul de finalizare pentru blocurile patru blocuri este luna decembrie, iar pentru al cincilea, februarie 2021. Aceste proiecte sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în proporție de 60%,

Diferența este asigurată din bugetul local și din contribuția asociațiilor de proprietari. Municipiul a obținut finanțare și pentru alte blocuri de locuințe din localitate, lucrări care acum sunt în faza de licitație.

“Proiectul de eficientizare energetică a clădirilor publice din municipiu cuprinde cinci unități de învățământ și 30 de blocuri de locuințe. Prin creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, 1.062 de familii vor beneficia de costuri mai mici la întreținere și confort sporit”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MOL România sprijină financiar cu 560.000 lei tineri sportivi și artiști

Articolul următor

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share