Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a anunțat că pentru admiterea din acest an va scoate la concurs peste 5.700 de locuri, dintre care 2.980 fără taxă la toate nivelurile de studii. Totodată, 138 de locuri vor fi subvenționate de partenerii universității din mediul economic sibian.

Conducerea ULBS a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că admiterea din acest an va fi organizată în cea mai mare parte online, excepție făcând Facultatea de Medicină, unde va fi examen scris și Artă Teatrală, unde va exista o proba de aptitudini.

Din numărul total de locuri scoase la concurs pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență (IF), 3.700 sunt locuri pentru studii de licență, 1.744 reprezintă locuri subvenționate (fără taxă). Pentru studiile de masterat vor fi alocate 2.050 de locuri, din care 959 de locuri subvenționate (fără taxă), iar pentru învățământul cu frecvență redusă (IFR) și învățământul la distanță (ID) vor fi scoase la concurs 1.045 de locuri cu taxă (880 locuri pentru învățământul de licență și 165 la master).

„Prin aceste locuri suplimentare dorim să venim în sprijinul tinerilor care își doresc să studieze la ULBS. O parte din cele 138 de locuri vor fi susținute prin granturile inițiate de către universitate, iar restul vor fi oferite de companiile partenere”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Astfel, la nivelul studiilor de licență câte cinci locuri vor fi subvenționate de companiile KeepCalling și Merk Class, iar 20 de locuri – subvenționate printr-un proiect CNFIS-FDI.
La nivelul studiilor de master, 25 de locuri vor fi subvenționate de compania Continental Automotive Sibiu.
Cele 138 de locuri destinate studenților care vor fi admiși în anul I de studii se adaugă locurilor de studenți din anii superiori, care beneficiază deja de sprijin financiar din partea unor instituții precum Fundația Michael Schmidt, Continental Automotive Sibiu, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.

Înscrierile online la facultățile din cadrul ULBS vor începe în 6 iulie, pentru toate formele de învățământ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vom avea 11 salarii minime în România, în funcție de calificare și studii

Articolul următor

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share