Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brandul Bun de Maramureș va fi licențiat

Asociația Bun de Maramureș (ABM) a lansat activitățile proiectului “Lanțuri alimentare pentru Europa”, implementat prin programul Interreg Europe.

ABM este organizația responsabilă cu punerea în aplicare planului de acțiune, cu scopul de a introduce sistemul de etichetare “Bun de Maramureș” pentru cele mai reprezentative produse locale. În perioada 2020-2021, ea va elabora și va implementa procedura de licențiere pentru această marcă. 

Totodată, va derula programul pentru inovarea lanțului alimentar și diseminarea tehnologică în județ. Realizarea acestor activități este sprijinită direct de consiliul județean pentru a încuraja produsele maramureșene și consumul de produse locale de calitate.

Activitățile prevăzute pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș sunt în concordanță cu viziunea Comisiei Europene pentru perioada 2021-2027, referitoare la protecția, utilizarea durabilă și refacerea naturii.

Strategia „De la fermă la consumator”, a cărei punere în aplicare va fi finanțată de Uniunea Europeană, urmărește să asigure un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic. Se dorește ca în anii următori să se creeze un cadru care să reunească natura, fermierii, întreprinderile și consumatorii pentru a crea împreună un viitor durabil și competitiv.

“Producătorii din industria alimentară maramureșeană sunt așteptați să participe la activitățile asociației și să se bucure de sprijinul pe care aceasta îl va oferi, atât pentru dezvoltarea unor produse competitive, cât și pentru promovarea produselor licențiate cu această marcă”, a declarat președintele ABM, Vlad Pascu.

ABM are ca scop promovarea, păstrarea și revitalizarea patrimoniului maramureșean reprezentat de produsele locale și tradiționale, meșteșuguri, tradiții, folclor, gastronomie, arhitectură specifică, monumente, stil de viață, cultura contemporană, situri și resurse naturale, sprijinirea entităților juridice publice sau private care contribuie la dezvoltarea patrimoniului.

Membrii fondatori ai asociației sunt Asociația Microregională Mara-Natur, Federația Asociațiilor Producătorilor Agricoli și New Novotek.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ardelenii vor zbura pe litoralul românesc din iulie

Articolul următor

Oradea investește peste 6 milioane de euro în 12 hectare de spații verzi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Cultură în tramvai, la Timișoara

Un proiect inedit a fost lansat de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în colaborare cu Societatea de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share