Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fostul turn de apă al Timişoarei primeşte 1,8 milioane de euro pentru a deveni spaţiu cultural şi de business

Municipalitatea de Timişoara, împreună cu o asociaţie culturală vor primi bani din fonduri speciale oferite de Norvegia, pentru a reabilita fostul turn de apă al oraşului. Finanţarea a fost solicitată de Primărie în cadrul Programului RO-Cultura, în cadrul apelului „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.

Turnul de apă din cartierul Iosefin din Timişoara va fi reabilitat, urmând să beneficieze de fonduri nerambursabile de nu mai puţin de 1,8 milioane de euro, bani acordaţi prin intermediul grant-urilor Granturile SEE și Norvegiene. Vestea a fost anunţată de Asociaţia Prin Banat, care este partener al primăriei în acest proiect.

„Începem dimineața cu o veste nemaipomenită! Suntem mândri să anunțăm că Asociația Prin Banat este partener în nu unul, ci în două proiecte selectate pentru finanțare în cadrul apelului “Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice” din Programul RO-Cultura, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021. Este vorba despre proiectele: Refuncționalizare imobil pentru Centru cultural – Turn de Apă, Iosefin din Timișoara; Consolidare, restaurare și amenajare casă de cultură – Vila Elisabeta”, au anunţat reprezentanţii asociaţiei.

În total sunt 9 proiecte finanţare în acest apel, fiind alocate în total 16 milioane de euro.

Proiectul câştigător stabileşte că în fostul turn de apă al oraşului se va instala un lift panoramic, se va amenaja un spaţiu cultural de 175 metri pătraţi şi un spaţiu de belvedere, care va fi situat la înălţimea de 45 de metri.

Total
28
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Costurile de pompare a apei reci în reţelele din Timişoara, reduse în urma unui proiect comun UPT – Aquatim

Articolul următor

Agențiile pentru Dezvoltare Regională devin autorităţi de management şi vor discuta direct cu Bruxelles

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
28
Share