Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se redeschide perla termală a Sălajului

Cea mai mare stațiune balneoclimaterică din județul Sălaj se va redeschide din 27 iunie, au anunțat administratorii societății. Tot de atunci se vor putea face și rezervări.

Staţiunea balneoclimaterică are caracter permanent, fiind alimentată de foraje cu apă rece potabilă şi din foraje cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonatate, iodurate, clorurate şi termale la temperatura de peste 42 de grade Celsius.

Printre primele cercetări ale apei au fost efectuate în perioada 1961-1963, urmate de numeroase altele care atestă potențialul terapeutic al apei termominerale din zonă. De-a lungul anilor, băile au reprezentat o oază de recuperare și relaxare pentru zeci de mii de turiști care le vizitau anual. 

Aici există patru bazine exterioare pentru adulți și copii, un bazin interior, 128 de locuri de cazare la căsuțe tip bungalow și apartamente de lux, un restaurant cu meniu a la carte și două terase: Palmier, cu linie de autoservire, și Satelit, cu minuturi.

Boghiș este satul de reședință al comunei cu același nume din Sălaj, situat pe un drum județean ce traversează localitatea pe 5 km și face legătura între comunele Nușfalău și Ciucea. Localitatea este unită cu comuna Iaz printr-un drum comunal asfaltat de de 2,5 km.

Satele componente, Boghiș și Bozieș, sunt unite de un drum comunal de 1,5 km. Autostrada Transilvania (A3) va trece prin apropierea comunei, iar punctul de racolare se va afla la 7 km de localitate.

Aici există rețea de alimentare cu apă de 12,5 km, din care 8,9 km în satul Boghiș. În partea de nord se află stațiunea turistică, o atracție datorită apei termale cu efecte terapeutice. În localitate se află și un cămin de bătrâni care oferă servicii unui număr de 50 de asistați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] From El Camino, passing through Via Maria Theresia, to Via Transilvanica

Articolul următor

Cea mai mare universitate din țară își face proiect cloud de 5 milioane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share