Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premierul dă startul construirii primei autostrăzi a Sălajului

Prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor,  Lucian Bode, vor semna vineri, la Zalău, contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3).

Contractul a fost câștigat de firmele constructorului băcăuan Dorinel Umbrărescu, grupate în asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu o ofertă de 680 milioane de lei. Ceilalți competitori au fost spaniolii de la FCC și turcii de la Nurol. 

Finanțarea pentru acest lot de 12 km va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel.

Acesta a suferit multe modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Articolul următor

WDP eyes the next level opportunities

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
22
Share