Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul industrial Tetarom V, legat la Autostrada Transilvania

Consilierii județeni din Cluj au aprobat finanțarea construirii infrastructurii de acces de 10 milioane de euro spre viitorul parc industrial Tetarom V.

În contextul edificării celui de-al cincilea parc industrial Tetarom al Clujului, în zona Luna – Câmpia Turzii, Consiliul Județean (CJ) și-a asumat realizarea infrastructurii de acces capabile să asigure funcționarea în parametri optimi a activității viitoare a parcului de 115 ha.

Având în vedere amploarea investiției, vor fi realizate conexiuni la cele mai importante două artere rutiere care străbat zona, respectiv Drumul Național (DN) 15 și Autostrada A3 Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Pe lângă calea de acces în lungime de 1,9 km care asigură legătura DN 15 la A3, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș de 151 m, cu o lățime de 13 m.

Pentru realizarea acestor lucrări plenul CJ a aprobat alocarea unui buget multianual în valoare totală de 48 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, defalcat pe trei ani.

În acest an au fost repartizați minimum 2 milioane de lei, în 2021, minimum 15 milioane, iar în ultimul an, diferența până la valoarea obiectivului de investiții. Printr-o hotărâre a CJ a fost aprobat un contract de asociere cu Câmpia Turzii și Luna în vederea realizării Tetarom V.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului Cluj a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât, mai ales, a dorinței CJ de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din Turda, Câmpia Turzii și localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

Obiectivele urmărite de CJ prin edificarea Tetarom V – stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii – vor contribui esențial la transformarea acestei părți a județului într-un important pol de creștere”, conform executivului județean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Articolul următor

Dobânzi de până la 4,75% prin titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share