Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a început lucrările de reabilitare la imobilul Casa de Modă, de pe strada George Barițiu.

În preocuparea constantă de extindere și amenajare de spații moderne și funcționale pentru studenți și cadre didactice, UTCN va beneficia de complexul UT Hub, definit de clădirile Casa de Modă și Banca Transilvania”, a anunțat conducerea universității clujene,

Până la începerea lucrărilor, proiectul a trecut prin mai multe etape. În faza inițială, studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism sub coordonarea cadrelor didactice au realizat un releveu complet al celor două construcții. În baza acestuia a fost lansat un concurs de idei având ca temă propuneri de utilizare a spațiilor din cele două clădiri.

Varianta aleasă propune pentru Casa de Modă o transformare în salon de expoziții (parter și etaj 1), spații de cercetare și coworking (etaj 2) și centru de conferințe (trei săli de conferințe, una dintre acestea cu o capacitate de 200 de persoane iar celelalte două fiecare cu peste 60 de locuri, la etajul 3), având și spații complementare de alimentație (cafeteria și restaurant).

Pentru clădirea BT s-au propus spații educaționale constând în 30 de săli de seminarii și laboratoare, săli pentru cadre didactice și de ședințe pe șapte niveluri, parterul fiind dedicat unei librării și unui spațiu multifuncțional pentru studenți. 

UT Hub va însemna noi spații (cu certificare internațională “verde” BREEAM) pentru învățământ, cercetare, coworking, săli de conferințe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marile investiții din Ardeal, în planul de relansare economică a țării

Articolul următor

Cities of Tomorrow. New waves of urban migration

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share