Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNIPMMR propune debirocratizarea și digitalizarea Legii societăţilor nr.31/1990

În contextul în care Ministerul Justiției și ONRC propun modificarea Legii nr. 31/1990 a societăților comerciale, CNIPMMR plusează cu unele măsuri prin care se elimină sarcinile birocratice ale întreprinzătorilor, propunând în completarea lor cu un set de măsuri care să asigure o digitalizare a relaţiei stat-antreprenor.

Una dintre propuneri este redactarea unei noi legi a societăților, actuala lege suferiind numeroase modificări de-a lungul anilor, fiind republicată de două ori din cauza numărului mare de modificări sau completări.O altă propunere este introducerea sediului electronic obligatoriu – e-sediu – toţi profesionişti înregistraţi în Registrul Comerţului fiind obligați să aibă un sediu electronic pentru asigurarea comunicărilor cu organele administraţie publice.

Obligativitatea folosirii semnăturii electronice pentru toți profesioniști – e-semnătură este altă propunere a CNIPMMR. Patronatele mai susțin introducerea Carnetului de conducere a afacerii – un curs de formare antreprenorială pentru administratorii societăţii, cu excepția absolvenților de învățământ superior sau liceelor economice, asigurânduse astfel un minim pachet de cunoștinţe economice, juridice şi de management.

Instituirea obligativității aderării la o asociație a mediului de afaceri este o altă propunere, precum și eliminarea obligativității menționării CAEN în Statut – cu excepții: armament, produse chimice etc – cu păstrarea doar a obligatiei de autorizare. Se limină astfel procedurile birocratice prin care este necesar să îţi modifici în primă fază Statul pentru a menţiona un nou cod CAEN şi, ulterior, să îl autorizezi sau situaţiile în care avem un Statut de 2-3 pagini, urmat de 10 pagini de coduri CAEN. Nu în ultimul rând se mai dorește comasarea formularelor pentru înființare într-unul singur simplificat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Articolul următor

Managerul Sfara Tours, în fruntea patronatului de turism din Nord-Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share