Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bayer se așteaptă la vânzări mai mari în România, Bulgaria și Republica Moldova în 2020

Compania multinațională de farmaceutică și științe ale vieții Bayer se așteaptă la creșterea vânzărilor în România, Bulgaria și Moldova în acest an, în pofida focarului de coronavirus și a unei secete severe, a declarat pentru SeeNews un reprezentant senior al Bayer.

În ciuda mediului de afaceri turbulent din trimestrul al doilea, continuăm să ne îndeplinim obiectivele în toate diviziile noastre, ceea ce ne permite să menținem estimările vânzărilor în conformitate cu bugetul estimat, a declarat Sercin Giray, reprezentantul principal al Bayer pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, într-un interviu pentru SeeNews.

Prognozele sunt foarte dificilă în astfel de crize și se bazează pe observațiile și presupunerile noastre actuale”. În divizia de produse farmaceutice, compania estimează că va încheia 2020 conform bugetului aprobat, deoarece creșterea temporară a vânzărilor din primul trimestru va fi urmată de condiții dificile pe tot restul anului, a declarat Giray, care este și directorul Bayer România și CFO al grupului de țară.

După o primă perioadă de trei luni foarte puternică, Bayer a înregistrat o scădere a vânzărilor farmaceutice în trimestrul doi, în principal din cauza unui număr considerabil mai mic de pacienți care merg la spitale și farmacii din cauza fricii de a se infecta și din cauza multora dintre ei care și-au făcut stocuri de medicamente. O altă provocare cu care Bayer s-a confruntat din cauza pandemiei coronavirusului ca furnizor de medicamente pentru spitale a fost accesul restricționat sau total interzis al pacienților în unitățile medicale.

Cu toate acestea, compania a găsit o modalitate de a soluționa  unele dintre aceste obstacole, bazându-se pe un nou model de operare bazat pe digitalizare.

Seceta severă

Aproximativ jumătate din suprafața cultivată a cerealelor a fost afectată de secetă, ceea ce va duce la pierderea completă a culturilor sau la o capacitate de 30% -50% față de un an normal”, a spus Giray. „În principal, vânzările noastre de fungicide au fost afectate negativ de această situație, din cauza reticenței fermierilor de a investi în continuare în culturi cu producție scăzută și de scăderea presiunii bolii din cauza secetei”.

Unitatea de procesare a semințelor companiei din Sinesti, România, este pe deplin operațională, deși din cauza Covid-19 compania a trebuit să ia mai multe măsuri de protecție, să-și stabilească prioritățile și să se concentreze pe aspecte critice ale operațiunilor.

Avem o investiție semnificativă în România, și anume fabrica de procesare a semințelor Sinești. An de an, continuăm să investim în fabrica noastră între 2 și 4 milioane de euro (2,2- 4,5 milioane USD). Unitatea este concentrată acum pe implementarea unui sistem de producție care include producția de tip lean. Vrem să dezvoltăm unitatea într-un loc de producție de semințe de clasă mondială”, a spus Sercin Giray.

Pe viitor, investițiile pe termen scurt în toate cele trei țări vor fi concentrate pe inițiative de îmbunătățire continuă legate de siguranță, producție și eficacitate organizațională internă. Privind în viitor, Sercin Giray consideră că piața materialelor farmaceutice și a produselor agricole SEE are un potențial mare de creștere, în ciuda provocărilor actuale. Articolul complet poate fi citit (AICI).

Foto: SeeNews

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

80.000 de hărți turistice ilustrate ale județului Bihor, distribuite gratuit

Articolul următor

Aproape 2 milioane de euro sprijin pentru producătorii din sectorul pomicol

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share