Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Achizițiile de echipamente la Spitalul Clujana, recuperate din fonduri UE

Municipiul Cluj-Napoca va aloca 16 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale achiziționate pentru Spitalul Clinic Municipal (SCM) Clujana, banii urmând a fi recuperați din fonduri europene.

Primăria Cluj-Napoca și SCM au depus un proiect pe fonduri europene în vederea recuperării sumelor de bani suplimentare alocate Spitalului Clujana pentru gestionarea cât mai eficientă a crizei coronavirusului.

Acești bani sunt direcționați pentru dotarea spitalului cu echipamente şi aparatură, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, de la paturi de terapie intensivă sau monitoare pentru funcții vitale la sisteme automate de perfuzie de precizie înaltă.

“Prin noile dotări, urmărim creșterea eficienței și calității actului medical, scăderea timpului de diagnosticare şi tratament, precum şi prevenţie / depistare precoce a pacienţilor cu infecţie COVID-19” justifică reprezentanții municipalității.

Deși SCM este singurul aflat în subordinea primăriei, în fiecare an orașul contribuie la susținerea celorlalte unități spitalicești din municipiu, în funcție de solicitările lor. Consiliul Local a aprobat alocările financiare pentru unitățile sanitare clujene, de 10,8 milioane de lei.

Au primit sprijin financiar Spitalul Județean de Urgență (5,6 milioane de lei), Spitalul de Urgență pentru Copii (1,1 milioane), Institutul Inimii (0,8 milioane), Institutul de Urologie (0,7 milioane), Spitalul Militar (0,5 milioane), Institutul de Gastroenterologie (0,4 milioane), Institutul Oncologic (0,4 milioane), Spitalul de Recuperare (0,4 milioane), Spitalul CFR (0,3 milioane), Spitalul Boli Infecțioase (0,3 milioane), Spitalul de Pneumoftiziologie (60.000 lei).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sectorul vinicol puternic sprijinit de Comisia Europeană

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Produs de Cluj, a project of the Cluj County Council that supports the local economy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share