Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clădirile de interes turistic din Zalău vor avea coduri QR

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și Asociația Călător prin România au încheiat un parteneriat în vederea promovării turistice a municipiului prin montarea de plăcuțe cu cod Quick Response (QR) pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu.

Prin intermediul acestui parteneriat vor fi utilizate tehnologii moderne pentru promovarea municipiului, plăcuțele cu cod QR fiind montate, pentru început, pe mai multe obiective turistice.

Acestea sunt Primăria Zalău, clădirea Transilvania, Direcția Județene de Cultură, fosta primărie, Centrul de Cultură și Artă al Județului, Muzeul Județean de Istorie și Artă, Muzeul de Artă Ioan Sima, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Reformată, Biserica Romano Catolică, Catedrala Sfânta Vineri, Casa Memorială Ady Endre, grupul statuar Wesselenyi, fântâna cu îngerași.

Plăcuțele cu cod QR vor fi montate la vedere, astfel încât să nu afecteze structura sau fațada obiectivelor turistice. Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei platforme digitale care poate fi accesată, unde turiștii români sau străini au acces gratuit la un sistem de ghidaj în timp real.

Platforma va avea patru elemente de interes: obiective turistice și de patrimoniu, port popular, gastronomie și hoteluri autorizate de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Turiștii vor scana cu telefonul mobil sau cu tableta un cod QR și vor putea citi informații de interes turistic, cultural și istoric despre obiectivele menționate, în limba română, engleză, franceză, spaniolă, chineză, germană, arabă și rusă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] 10 reasons to visit Maramureș

Articolul următor

De Longhi România angajează 60 de muncitori pentru fabrica de la Salonta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share