Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oraşul Buziaş din Timiş primeşte patru milioane de euro prin Programul Operaţional Regional

Buziaşul va primi patru milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare, respectiv pentru repararea mai multor străzi din oraş. Banii provin din fondurile europene disponibile în cadrul Programului Operaţional Regional.

Miercuri a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor educaționale aferente învățământului general obligatoriu și a spațiilor publice în oraș Buziaș”.

Proiectul are două componente. Prima vizează reabilitarea și dotarea Școlii cu ciclu gimnazial clasele V-VIII din Buziaș, precum și construirea și dotarea unei săli de sport de 653 mp.
Sunt prevăzute intervenții complexe la clădirea școlii, având 1.428 mp suprafață construită desfășurată. Va avea loc termoizolarea pereților exteriori și a soclului, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea pardoselilor și a finisajelor, recompartimentări interioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, înlocuirea învelitorii, crearea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea curții. Se vor asigura inclusiv echipamentele și mobilierul necesare pentru buna funcționare a școlii.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea drumurilor publice pe o lungime de 5,4 km și a trotuarelor pe 8,89 km în orașul Buziaș.

Valoarea totală a proiectului este de 18.736.890,53 lei, din care 18.362.152,72 lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Perioada de implementare este de 30 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul Oncogen din Timişoara primeşte 2,5 milioane de la consiliul judeţean pentru o nouă platformă software, necesară în tratarea tumorilor

Articolul următor

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share