Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O asociere clujeană va digitaliza instituția județeană

Consiliul Județean (CJ) Cluj a desemnat câștigătorul concursului de soluții vizând digitalizarea instituției în cadrul proiectului european „Smart Territory”, forul administrativ pregătindu-se să devină primul județ inteligent din România.

Câștigătorul premiului I, de 2,89 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, este asocierea Life Is Hard, Cloud Soft, Nordlogic Software, EfectRO, acesteia urmând a-i fi atribuit automat și contractul de servicii în urma căruia vor fi realizate cele trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

„Digitalizarea instituției pe care o conduc reprezintă o prioritate, motiv pentru care vom mobiliza toate resursele disponibile pentru ca acesta să se materializeze în cel mai scurt timp posibil. Dorim să venim în ajutorul tuturor cetățenilor care interacționează cu forul județean, facilitându-le, astfel, accesul la serviciile pe care instituția le oferă”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În perioada următoare CJ va iniția procedura de negociere a contractului cu asocierea desemnată câștigătoare, iar apoi să aibă loc semnarea contractului și implementarea efectivă a proiectului. Scopul proiectului este de a diminua interacțiunea fizică a cetățenilor cu instituția.

Noile aplicații, care vor beneficia de o grafică unitară și de o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul cetățenilor în ceea ce privește completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului acestora, plata taxelor și alte operațiuni în timp rapid, electronic, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul și-a dublat bugetul în patru ani

Articolul următor

Programul TEZAUR pentru populație continuă și în luna august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share