Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare își face ștrand de 5 milioane de euro

Mai multe proiecte de înființare și de reabilitare de baze sportive sunt în derulare în reședința de județ a Maramureșului.

Unul dintre cele opt Centre Naționale Sportive care se doresc a fi înființate la nivel național va fi realizat la Baia Mare. Primăria a ajuns la un numitor comun cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) și a început procedurile de împărțire a terenurilor, astfel încât Sala Polivalentă Lascăr Pană și terenul de atletism să fie componente în cadrul Centrului Național Sportiv (CNS).

„Vom face toate diligențele pentru a retransmite MTS cele două obiective, dar cu anumite condiții. Dorim ca CNS să se numească Lascăr Pană, sediul Clubului Sportiv Minaur (CSM) să rămână la Sala Polivalentă și echipele care aparțin autoritățiilor locale, județene dar și inspectoratului școlar să aibă acces gratuit în incinta acestor baze sportive.

Sperăm în seriozitatea guvernului și nu mă opun în redarea spre administrare a celor două baze sportive. Sunt sceptic însă și am specificat în cadrul hotărârii de consiliu local faptul că dacă nu se investește în cele două baze sportive, ele vor reveni în administrarea municipiului”, a precizat primarul Cătălin Cherecheș.

Proiectul de hotărâre care vizează aceste aspecte va fi supus atenției consilierilor locali la ședința din septembrie. Primăria a demarat și procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru ștrandul municipal, investiție gestionată de CSM.

Proiectul va cuprinde două zone, o componentă outdoor și una acoperită, desfășurată pe două nivele, cu zonă de tratament. Până la finalul lunii noiembrie se va finaliza studiul.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a acceptat să introducă proiectul pe lista de investiții cu susținere financiară europeană, anunță reprezentanții primăriei. Investiția, de 5 milioane de euro, ar crește latura turistică a zonei vechi a municipiului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zona lacului de lângă Iulius Mall Cluj, reabilitată cu 2,5 milioane

Articolul următor

ANAF recomandă utilizarea Ordinului de plată electronic în relația cu Trezoreria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share