Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva pune la dispoziția populației peste un milion mc de lemn pentru foc

Pe lângă cei 748.422 metri cubi livraţi până în prezent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, pune la dispoziţia populaţiei, până la finalul anului, încă circa un milion de mc de lemne de foc. Regia recomandă populaţiei să se aprovizioneze din timp cu lemnele pentru foc necesare sezonului rece.
Conform Romsilva, în depozite există un disponibil de 247.791 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului, în urma lucrărilor silvice, vor mai fi oferiţi populaţiei alţi circa 800.000 metri cubi.
Preţul mediu de vânzare a lemnului pentru foc este de 175 lei pe metrul cub, fără taxa pe valoare adăugată, şi diferă în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Costul transportului nu este inclus în acest preţ, dar numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva oferă, contra cost, şi serviciul de transport al lemnului pentru foc.
Volumul disponibil şi preţurile de vânzare a lemnului pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi centralizat, în format electronic, pe pagina de internet www.romsilva.ro, în secţiunea „Lemn pentru foc – de vânzare”, informaţiile fiind actualizate periodic.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci județe din Ardeal în top 10 al sosirilor și înnoptărilor turistice în România

Articolul următor

Clujul, principalul oraș magnet al României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share