Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul pregătește proiecte de infrastructură de 3 miliarde euro

Trei proiecte din judeţul Cluj, în valoare totală de peste 3 miliarde de euro, ar putea fi finanţate prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR).

“Trei dintre proiectele de investiţii în infrastructura de transport din Cluj pot fi incluse la finanţare în PNRR. România are la dispoziţie 33 de miliarde de euro. Sunt îndeplinite cele trei condiţii obligatorii: să fie semnat contactul până în 2022, să fie recepţionată lucrarea până în 2026 şi să îndeplinească condiţiile de mediu şi digitalizare.

Aici sunt convins că proiecte precum drumul transregio Gilău – Apahida, electrificarea liniei de cale ferată de la Cluj la Episcopia Bihor, cu toate proiectele conexe, metroul şi trenul metropolitan sunt proiecte de peste 3 miliarde de euro, care îşi vor găsi finanţarea în PNRR”, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode, la Cluj.

Electrificarea şi reabilitarea căii ferate Cluj – Episcopia va fi realizată pe 166 km, valoarea investiţiei depăşind 1,8 miliarde de euro, şi va include un pasaj la Tăietura Turcului, în Cluj-Napoca, potrivit Financial Intelligence. Contractul pentru proiectare şi execuţie ar putea fi semnat la începutul anului viitor.

Metroul de Cluj ar urma să aibă, în prima fază, 16 km. “Clujul a demonstrat în ultimii ani o orientare în direcţia mobilităţii urbane durabile, putând fi considerat un model între oraşele din România. De aceea, proiectul de metrou este primul care va implementat într-un alt oraş decât Bucureşti”, a precizat Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul a aderat la rețeaua regiunilor transfrontaliere

Articolul următor

Orădenii se pot plimba cu trotinete electrice puse la dispoziție de OTL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share