Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Băimărenii de la Trencadis vor securiza sistemul bancar din Nigeria

Compania Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, are un proiect de consolidare şi de întărire a securităţii cibernetice a infrastructurii şi operaţiunilor unei instituţii din sectorul bancar din Nigeria.

Aceasta are deja operaţiuni şi proiecte în Elveţia, Croaţia, Albania, Ghana şi Senegal, potrivit ZF. Noul proiect va fi implementat pentru Nigeria Inter-Bank Settlement System (NIBSS), organizaţie deţinută de toate instituţiile bancare din acest stat, împreună cu Banca Centrală a Nigeriei (BCN).

Misiunea BCN este asigurarea infrastructurii de interconectare a sistemului bancar pentru asigurarea operaţiunilor de transfer de fonduri şi decontări interbancare. NIBSS a procesat 1,1 miliarde de tranzacţii electronice în 2019, de 235 de miliarde de euro.

Trencadis a fost contractată în baza unei licitaţii internaţionale, la care au participat 11 ofertanţi. Aceasta a fost fondată în 2007 de Radu Negulescu.  Printre acţionari, cu 22%, se numără şi omul de afaceri româno-australian Frank Timiş, cunoscut pentru numeroasele proiecte miniere în care este implicat la nivel global.

”Noul proiect de securitate cibernetică pentru sistemul bancar nigerian reprezintă o validare a deciziei Trencadis de a investi în deschiderea către pieţele din Africa. Proiectul reprezintă o carte de vizită pentru dezvoltarea companiei noastre pe piaţa africană”, a declarat Ioan Drăgan, Deputy CEO al Trencadis.

Compania s-a clasat clasându-se în ultimii ani în topul Financial Times al celor 1.000 de firme cu cele mai mari creşteri din Europa, dar şi din topurile Deloitte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul a cedat un teren pentru locuințe de serviciu în Baia Mare

Articolul următor

Europa: 550 de milioane de Euro pentru 120.000 de IMM-uri din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share