Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Barajele din Transilvania vor fi reevaluate

Comisia Teritorială de Avizare Transilvania (CTAT) s-a întrunit în perioada 29-30 septembrie pentru a evalua starea de siguranţǎ în exploatare a barajelor. Este a doua întâlnire din decursul acestui an.

CTAT a analizat și a avizat documentaţiile de evaluare a stǎrii de siguranţǎ în exploatare a barajelor de categorie C şi D de pe raza administrativǎ a patru Administraţii Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Crişuri, Banat și Mureş.

Au fost analizate și avizate 39 de documentaţii tehnice de expertiză pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a barajelor și a acumulărilor nepermanente.

Din bazinul hidrografic Someș-Tisa au fost avizate din punctul de vedere al siguranței în exploatare acumulările permanente Aruncuta și Berchieșu (județul Cluj), Bodi Mogoșa (Maramureș), Mujdeni și Oțeloaia (Satu Mare); acumulările nepermanente Bucovița, Făget și Prilog (Satu Mare).

În cadrul ședinței a fost avizat proiectul care cuprinde lucrările de reparații necesare pentru punerea în siguranță a acumulării permanente Glod (Sălaj).

CTAT are ca scop analizarea și avizarea documentaţiilor de expertiză pentru barajele care realizează retenţii permanente şi nepermanente de apă; depozite de deşeuri; lucrări hidrotehnice speciale, aflate în toate etapele de realizare şi de exploatare a acestora: proiectare, execuţie, exploatare, postutilizare, conservare sau dezafectare.

În Registrul Național al Barajelor din România sunt inventariate 518 lucrări pentru zona aferentă Comisiei Teritoriale de Avizare Transilvania: 411 baraje de retenție; 74 iazuri de decantare/depozite de deșeuri; 33 lucrări hidrotehnice speciale.

Total
15
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul Universității Transilvania din Brașov: Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro

Articolul următor

Cluj Innovation Days 2020 - Reshaping Work, Consolidating Resilience

Citește și:
Citeste mai mult

Când vor fi gata centurile Maramureșului

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre ce prevede încheierea unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a…
Citeste mai mult

Parc de panouri solare la Salonta

Săptămâna trecută, Primăria Salonta a depus la Fondurile Norvegiene planul tehnic pentru construirea unui parc de panouri solare…
Citeste mai mult

Cluj Arena, în cărți pentru Euro U21

O delegație a Union of European Football Associations (UEFA) a vizitat Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite…
Zi de Zi știri economice:
Total
15
Share