Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Barajele din Transilvania vor fi reevaluate

Comisia Teritorială de Avizare Transilvania (CTAT) s-a întrunit în perioada 29-30 septembrie pentru a evalua starea de siguranţǎ în exploatare a barajelor. Este a doua întâlnire din decursul acestui an.

CTAT a analizat și a avizat documentaţiile de evaluare a stǎrii de siguranţǎ în exploatare a barajelor de categorie C şi D de pe raza administrativǎ a patru Administraţii Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Crişuri, Banat și Mureş.

Au fost analizate și avizate 39 de documentaţii tehnice de expertiză pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a barajelor și a acumulărilor nepermanente.

Din bazinul hidrografic Someș-Tisa au fost avizate din punctul de vedere al siguranței în exploatare acumulările permanente Aruncuta și Berchieșu (județul Cluj), Bodi Mogoșa (Maramureș), Mujdeni și Oțeloaia (Satu Mare); acumulările nepermanente Bucovița, Făget și Prilog (Satu Mare).

În cadrul ședinței a fost avizat proiectul care cuprinde lucrările de reparații necesare pentru punerea în siguranță a acumulării permanente Glod (Sălaj).

CTAT are ca scop analizarea și avizarea documentaţiilor de expertiză pentru barajele care realizează retenţii permanente şi nepermanente de apă; depozite de deşeuri; lucrări hidrotehnice speciale, aflate în toate etapele de realizare şi de exploatare a acestora: proiectare, execuţie, exploatare, postutilizare, conservare sau dezafectare.

În Registrul Național al Barajelor din România sunt inventariate 518 lucrări pentru zona aferentă Comisiei Teritoriale de Avizare Transilvania: 411 baraje de retenție; 74 iazuri de decantare/depozite de deșeuri; 33 lucrări hidrotehnice speciale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul Universității Transilvania din Brașov: Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro

Articolul următor

Cluj Innovation Days 2020 - Reshaping Work, Consolidating Resilience

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share