Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Barajele din Transilvania vor fi reevaluate

Comisia Teritorială de Avizare Transilvania (CTAT) s-a întrunit în perioada 29-30 septembrie pentru a evalua starea de siguranţǎ în exploatare a barajelor. Este a doua întâlnire din decursul acestui an.

CTAT a analizat și a avizat documentaţiile de evaluare a stǎrii de siguranţǎ în exploatare a barajelor de categorie C şi D de pe raza administrativǎ a patru Administraţii Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Crişuri, Banat și Mureş.

Au fost analizate și avizate 39 de documentaţii tehnice de expertiză pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a barajelor și a acumulărilor nepermanente.

Din bazinul hidrografic Someș-Tisa au fost avizate din punctul de vedere al siguranței în exploatare acumulările permanente Aruncuta și Berchieșu (județul Cluj), Bodi Mogoșa (Maramureș), Mujdeni și Oțeloaia (Satu Mare); acumulările nepermanente Bucovița, Făget și Prilog (Satu Mare).

În cadrul ședinței a fost avizat proiectul care cuprinde lucrările de reparații necesare pentru punerea în siguranță a acumulării permanente Glod (Sălaj).

CTAT are ca scop analizarea și avizarea documentaţiilor de expertiză pentru barajele care realizează retenţii permanente şi nepermanente de apă; depozite de deşeuri; lucrări hidrotehnice speciale, aflate în toate etapele de realizare şi de exploatare a acestora: proiectare, execuţie, exploatare, postutilizare, conservare sau dezafectare.

În Registrul Național al Barajelor din România sunt inventariate 518 lucrări pentru zona aferentă Comisiei Teritoriale de Avizare Transilvania: 411 baraje de retenție; 74 iazuri de decantare/depozite de deșeuri; 33 lucrări hidrotehnice speciale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul Universității Transilvania din Brașov: Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro

Articolul următor

Cluj Innovation Days 2020 - Reshaping Work, Consolidating Resilience

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share