Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii care-și achită impozitele până în 31 octombrie scapă de majorări

Persoanele fizice și juridice din Oradea care au datorii la bugetul local au posibilitatea, până la data de 31 octombrie 2020, să-și achite obligațiile fiscale principale restante (debitul anului curent și rămășițele din anii anteriori) și de a beneficia de anularea majorărilor de întârziere.

În contextul actual, dată fiind situația provocată de criza virusului Sars-Cov 2, când o parte a societăților comerciale și-au redus/închis activitatea, persoanele fizice și-au pierdut locurile de muncă, Consiliul Local al Municipiului Oradea a adoptat o hotărâre privind scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale şi nefiscale datorate bugetului local de către persoanele juridice și persoanele fizice.

Pentru a beneficia de această reducere, orădenii trebuie să consulte Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul: www.oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP/CUI.

Cei care își achită obligațiile fiscale până cel târziu în data de 31 octombrie 2020, fără majorările/penalitățile aferente, trebuie să completeze și să transmită o fotocopie a cererii de anulare a accesoriilor pe adresa de email: primarie@oradea.ro, sau să o depună la ghișeele Primăriei Oradea, sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

În cazul firmelor, Cererea de anulare a accesoriilor trebuie însoțită și de o Declarație pe propria răspundere privind ajutoarele de stat de care au beneficiat în ultimii 3 ani.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, la GoTech World 2020

Articolul următor

Protocol pentru drumul expres Arad - Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share