Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare își va decontamina solurile poluate cu metale grele

Municipiul maramureșean intră în rândul orașelor europene inovative odată cu lansarea proiectului UIA SPIRE. Este printre primele orașe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură.

În trecut au existat probleme legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate și în dezvoltarea orașului.

Parteneriatul național este coordonat de municipiu și este format din partenerii naționali Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și Clusterul Green Energy.

“Orașele postindustriale au multiple provocări pentru a găsi soluții la problemele de mediu sau economice pe care le întâmpină în procesele lor de dezvoltare. Dacă vorbim despre regenerare urbană, de mediu sau economică exemplele de bune practici și soluțiile concrete sunt cele mai bune puncte de sprijin pentru aceste probleme cu care multe din orașele europene se confruntă”, susțin promotorii inițiativei

Pentru a oferi soluții, partenerii proiectului vor organiza în 20 octombrie o dezbatere cu participare internațională, în cadrul European Weeks of Regions and Cities.

Prezentările vor oferi exemple de bune practici privind soluțiile bazate pe natură și utilizarea durabilă a terenurilor pentru economiile locale și valorificarea terenurilor industriale. Cu această ocazie va fi prezentat și proiectul SPIRE – Smart Post-Industrial Regenerative Ecosystem de la Baia Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

NTT DATA anunță lansarea WinActor® Versiunea 7.1.1 o actualizare majoră a propriei soluții RPA

Articolul următor

Sondaj CURS: 71% dintre români dețin carduri bancare, iar unul din cinci spune că nu face plăți pe internet pentru că nu știe cum

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share