Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omer Tetik: “Vom crește finanțările pentru a susține economia”

Directorul general al Băncii Transilvania (BT) recunoaște că pandemia a afectat evoluția economiei, dar afirmă că societatea bancară va avea avantajul că știe cel mai bine piața locală.

“Deşi evoluţia nu este deloc favorabilă din cauza pandemiei, rămânem optimişti şi încrezători în revenirea economiei în următoarea perioadă. Ne dorim creşterea finanţărilor acordate de BT în cel mai responsabil şi eficient mod posibil, pentru a susţine economia şi creşterea băncii.

Contextul actual, care a afectat întreaga lume şi chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce şi oportunităţi pentru România şi acesta este şi un avantaj pentru noi pentru că nimeni nu cunoaşte piaţa mai bine decât noi, ca bancă românească”, afirmă Omer Tetik.

Activele grupului financiar BT au ajuns la 100,4 miliarde lei la finalul trimestrului trei din 2020, creditele au crescut până la 41 miliarde, iar depozitele clienţilor au ajuns la 83 miliarde, din care 58 miliarde economiile persoanelor fizice, iar 25 miliarde, ale persoanelor juridice.

Eficienţa operaţională a băncii este de 45%. Profitul net consolidat al grupului BT este de 1,056 miliarde de lei, din care cel al băncii este de 901 milioane. Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu 155 de milioane la profitabilitatea grupului.

Rata expunerilor neperformante era de 3,59%. Gradul de acoperire cu provizioane a expunerilor neperformante e de 124%. Dacă sunt luate în considerare şi garanţiile, rata de acoperire este de 131%. Solvabilitatea BT fără profitul din 2020 este de 20%, iar cu profitul inclus, de 21,80%.

Banca din Cluj are 2,9 milioane de clienţi retail, 329.000 de clienţi IMM & Micro şi peste 10.400 de clienţi corporate activi. Topul băncilor din România în funcție de active le are pe primele locuri pe BT, BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul Mara-Nord: studii de fezabilitate pentru 80 km de drumuri

Articolul următor

Economistul Walter Block susține conferința "THE ???????? ???????????????". Un eveniment Academeya

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share