Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donație bancară pentru Institutul Inimii: cinci ventilatoare

Banca Transilvania (BT) a făcut o donație de 334.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată Institutului Inimii pentru Boli Cardiovasculare (IIBC).

Unitatea medicală din Cluj-Napoca își completează astfel echipamentele medicale din secția de anestezie – terapie intensivă (ATI) cu cinci noi aparate de ventilație mecanică. Din donație au fost achiziționate direct patru aparate staționare. 

La acesta se adaugă un aparat de ventilație noninvazivă ce poate fi utilizat pe durata transportului pacienților. Toate aparatele sunt de ultimă generație, cu module adaptate pentru copii și adulți.

Cele 18 locuri de ATI sunt prevăzute cu aparate de ventilație, standardul fiind de un aparat pentru fiecare loc existent în secție. În 2019, din cei 6.800 de pacienți internați, 1.400 au necesitat intubație mecanică. 

Anul acesta, în condițiile pandemiei, numărul acestora din urmă a crescut foarte mult, prin preluarea cazurilor tratate în mod normal de spitale devenite între timp unități COVID, dar și prin agravarea patologiilor care se adresează IIBC pentru tratament și îngrijire.

« Noile achiziții sunt vitale într-o perioadă de suprasolicitare a resurselor pe care le deținem, umane sau logistice. Ne concentrăm, acum, pe gestionarea cât mai eficientă a situației cu totul speciale prin care trecem cu toții, personal medical și pacienți, deopotrivă », spune Florin Crișan, managerul IIBC.

De la declanșarea crizei COVID-19, IIBC lucrează constant la îmbunătățirea circuitelor pentru managementul pacienților, astfel încât eventualele riscuri de expunere să fie eliminate. Institutul deservește toate urgențele din zona sa de competență, activitatea sa decurgând normal, cu toate limitările impuse de măsurile preventive pentru combaterea măsurilor de infectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Joi, 19 noiembrie -  „Romanian Food & Agribusiness Conference”, online  

Articolul următor

Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share