Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online – proiect de lege

Ministerul Justiției a pregătit un proiect de lege care prevede digitalizarea Registrului Comerţului, astfel încât să permită constituirea unor societăţi comerciale exclusiv online. Proiectul de lege a fost lansat recent în dezbatere publică. 

“Este un proiect legat de modernizarea Registrului Comerţului şi a profesiei de registrator comercial. Acest proiect transpune o directivă a Uniunii Europene privind digitalizarea. Propune o reformă radicală şi importantă a Registrului Comerţului în direcţia digitalizării, funcţionării acestuia în relaţiile cu publicul şi societăţile comerciale”, a afirmat Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, citat de news.ro.

El a menţionat că societăţile comerciale vor putea fi constituite exclusiv online, pe o procedură simplificată, fără a fi necesară prezenţa fizică în niciuna din etapele procedurii de constituire.

Predoiu a precizat că o persoană care solicită înfiinţarea unei firme nu mai trebuie să obţină diferite avize şi documente de la alte instituţii, acestea urmând să fie colectate de către Registrul Comerţului. El a mai adăugat că se va reduce și lista cu documentele necesare. “Spre exemplu, se renunţă la necesitatea depunerii specimenului de semnătură în formă notarizată, era o formalitate extrem de complicată de multe ori pentru oamenii de afaceri, dovada de rezervare, declaraţie pe propria răspundere, înlocuite cu o includere în actul constitutiv a unei formule, a unei clauze care ţine loc de astfel de declaraţie”, a explicat ministrul Justiţiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lidl oferă prime duble de Crăciun pentru angajați și asigurare de sănătate

Articolul următor

De'Longhi, Ecolor și Sykes, angajatorii toamnei la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share