Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va coordona introducerea inteligenței artificiale în Europa

Orașele Cluj-Napoca și Valencia au fost desemnate să realizeze coordonarea componentei de piață (“market”) a consorțiului European Innovation Area (EIA).  

Alături de Valencia, Koln, Leuven și alte orașe europene recunoscute pentru inițiativele în domeniul inovării și dezvoltării durabile, Clujul a fost desemnat, în cadrul conferinței Global StartUp Summit, ca parte a unui consorțiu unic pentru inovare (European Innovation Area).

În planul de acțiune, componenta “market” va fi coordonată la nivelul a două orașe: Cluj-Napoca și Valencia. Clujul va avea focus pe inteligență artificială (AI) și sănătate (Health iArea), iar Valencia va aborda proiectele legate de impactul asupra mediului (Climate iArea).

Clujul a intrat în această rețea mondială menită să susțină startup-urile vizionare în domenii cruciale pentru viitor. Orașe partenere sunt Malaga, Leuven, Valencia, Heraklion, Varna, Koln, Braga, Vantaa și Ostrava.

La conferință, comisarul european pentru Inovare, Mariya Gabriel și reprezentanții celor 10 orașe au anunțat lansarea planului de acțiune pentru 2021 al Inițiativei Global Startup Cities în cadrul EIA. Acesta se axează pe patru priorități: piață (Market), tineret, accesul femeilor și a talentelor la politicile europene menite să permită redresarea economică postpandemie.

Coordonatori sunt primarul din Malaga, Francisco de la Torre (președinte), Mohamed Riodouani, primarul din Leuven (vicepreședinte). Direcția urmată de noi se conturează pe cei 4T (talente, tehnologie, toleranță și trust – încredere), fapt care ne oferă un salt important în buna colaborare cu orașele europene cu profil similar”, spune primarul Clujului, Emil Boc.  

Inițiativa prezidată de primarii din Europa va funcționa cu ajutorul unei rețele locale de conectori de inovare din EIA. Rolul lor va fi de a asigura accesul o comunicare constantă cu orașele din rețea, cu startup-urile ce vor beneficia de program, cu instituțiile locale și europene, pentru a oferi proiectelor din cadrul inițiativei globale condițiile ideale pentru dezvoltare. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hibrizi cu adevărat high oleici!

Articolul următor

Modificări importante la Codul fiscal, adoptate de deputați: vizează inspecțiile fiscale, declarația unică sau competența de soluționare a contestațiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share