Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tentativă de fraudă electronică la Endava. Cum acționează hackerii

Cea mai mare companie de tehnologia informației din Cluj, Endava România, a devenit țintă a unei fraude active de angajare pe internet, utilizând numele și brandul acesteia.

„Victimele au raportat că sunt abordate de persoane necunoscute care se reprezintă ca angajați ai “Endava Islanda” și că li se oferă locuri de muncă ca dezvoltatori la distanță. Victimelor li se cere apoi detalii personale și li se oferă lucrări de codificare pentru a executa; nu sunt plătite pentru lucrare.

Endava nu are o filială islandeză. Acești impostori sunt destul de sofisticați și folosesc documente realiste, site-uri web și branding Endava pentru a face ofertele lor să pară valabile”, a transmis conducerea companiei.

Aceasta a precizat că persoanele care primesc astfel de oferte de muncă nesolicitate cu folosirea neautorizată a numelui sau mărcilor Endava să se adreseze biroului de securitate al companiei deoarece informațiile vor putea ajuta la identificarea potențialilor infractori și a-i aduce în fața justiției.

Compania de software britanică prezentă cu șapte centre de livrare are anunțat oficial la începutul acestei luni că are disponibile peste 90 de posturi pentru România, printre orașe figurând Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara sau Târgu-Mureș.

Endava a înregistrat o creștere a numărului de locuri de muncă în această perioadă de toamnă, ca urmare a unei evoluții în zona serviciilor de digitizare la nivel global. Aproape toți angajații au posibilitatea să lucreze de acasă, iar activitățile de recrutare au loc acum exclusiv online.

Endava înregistra în noiembrie o capitalizare bursieră de 3,6 miliarde dolari la Bursa din New York. Grupul avea 6.624 de angajați, în iunie. Principalii săi competitori din Cluj sunt NTT DATA Romania, Cognizant Softvision, Betfair Romania Development și Iquest Technologies.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premieră: Țiriac Imobiliare & Colliers certifică WELL Health-Safety un portofoliu mixt de proiecte

Articolul următor

Marile festivaluri ale Transilvaniei, "back in business"

Citește și:
Citeste mai mult

Viață lungă, vie Via Transilvanica

În 2018, atunci când România celebra 100 de ani de la Marea Unire, Tășuleasa Social, organizația originară din…
Citeste mai mult

CESAROM a lansat Pro Club

Noua platformă online este dedicată profesioniștilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share