Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tentativă de fraudă electronică la Endava. Cum acționează hackerii

Cea mai mare companie de tehnologia informației din Cluj, Endava România, a devenit țintă a unei fraude active de angajare pe internet, utilizând numele și brandul acesteia.

„Victimele au raportat că sunt abordate de persoane necunoscute care se reprezintă ca angajați ai “Endava Islanda” și că li se oferă locuri de muncă ca dezvoltatori la distanță. Victimelor li se cere apoi detalii personale și li se oferă lucrări de codificare pentru a executa; nu sunt plătite pentru lucrare.

Endava nu are o filială islandeză. Acești impostori sunt destul de sofisticați și folosesc documente realiste, site-uri web și branding Endava pentru a face ofertele lor să pară valabile”, a transmis conducerea companiei.

Aceasta a precizat că persoanele care primesc astfel de oferte de muncă nesolicitate cu folosirea neautorizată a numelui sau mărcilor Endava să se adreseze biroului de securitate al companiei deoarece informațiile vor putea ajuta la identificarea potențialilor infractori și a-i aduce în fața justiției.

Compania de software britanică prezentă cu șapte centre de livrare are anunțat oficial la începutul acestei luni că are disponibile peste 90 de posturi pentru România, printre orașe figurând Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara sau Târgu-Mureș.

Endava a înregistrat o creștere a numărului de locuri de muncă în această perioadă de toamnă, ca urmare a unei evoluții în zona serviciilor de digitizare la nivel global. Aproape toți angajații au posibilitatea să lucreze de acasă, iar activitățile de recrutare au loc acum exclusiv online.

Endava înregistra în noiembrie o capitalizare bursieră de 3,6 miliarde dolari la Bursa din New York. Grupul avea 6.624 de angajați, în iunie. Principalii săi competitori din Cluj sunt NTT DATA Romania, Cognizant Softvision, Betfair Romania Development și Iquest Technologies.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premieră: Țiriac Imobiliare & Colliers certifică WELL Health-Safety un portofoliu mixt de proiecte

Articolul următor

Marile festivaluri ale Transilvaniei, "back in business"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share