Real Estate Ultimele stiri

Husqvarna Living City: Cum arată orașul viitorului?

Deși arhitectura peisageră este un domeniu relativ nou în România, în contextul în care abia în 2014 arhitectul peisagist a apărut în nomenclatorul meseriilor, pe umerii profesioniștilor pică responsabilități din cele mai diverse. De la identificarea unor soluții care să reducă emisiile de carbon și până la îmbunătățirea mediului urban.

Cum pot datele de la satelit să faciliteze o întreținere mai bună a arborilor? Cum poate conectivitatea să îmbunătățească parcurile, terenurile de sport, pădurile și fermele urbane? Sau cât de verzi sunt cu adevărat orașele din întreaga lume? Astfel de teme au fost abordate la Living City – conferința internațională organizată de către Husqvarna anul acesta în format digital, unde s-a vorbit despre sustenabilitatea spațiilor verzi viitoare. În cadrul evenimentului, profesioniștii și oamenii de știință și-au împărtășit cunoștințele și și-au prezentat ideile cu privire la viitorul întreținerii ecologice (urbane) durabile și îngrijirii copacilor de pe întreg mapamondul. Tot în cadrul evenimentului, Husqvarna și-a dezvăluit ultimele tehnologii de top care vor ajunge și în România, cum este și HUGSI – Husqvarna Urban Green Space Index – o soluție de satelit AI (inteligență artificială) care cuantifică verdeața orașelor din întreaga lume prin observarea spațiilor verzi – de sus, cu scopul de a asigura și îmbunătăți creșterea și menținerea spațiilor verzi din zonele urbane.

Cât de verzi sunt orașele, cu adevărat?

Analizând terenurile din zonele urbane și segmentându-le în trei categorii: vegetație (copaci și plante), apă și altele (case, drumuri) HUGSI arată că:

• Zonele urbane la nivel global sunt în proporție de 39% verzi
• Cele mai verzi sunt spațiile urbane din țările europene: 45% spații verzi.
• America Latină și Asia de Sud și de Vest au cele mai puține spații verzi – respectiv 29%

Orașele devin mai ecologice?

Dincolo de zonele agricole, comparand terenurile din zonele urbane, statisticile pe 2018 și 2019 arată că au fost identificate atât schimbări pozitive cât și negative în ceea ce privește vegetația:

• Comparativ cu 2018, vegetația urbană a scăzut cu -0,01%, adică 14 milioane m2
• Asia de Est Centrală (China) are un declin al vegetației de 52 milioane m2
• Europa, America Latină, America de Nord și Asia de Sud și de Vest și-au mărit spațiul verde cu peste 40 de milioane de m2

Husqvarna, compania care se poziționează ca un jucător principal în problemele de durabilitate, se diferențiază de competiție prin propriile valori și inovații. De pildă, tehnologia Husqvarna EPOS – este prima care dezvoltă limite virtuale pentru mașinile robotizate de tuns gazon. Totodată, în cadrul evenimentului Husqvarna Living City a fost prezentată noua mașină robotizată profesională de tuns gazon Husqvarna CEORA – care va gestiona terenuri cu iarbă de până la 50.000 mp și va fi disponibilă în 2022.

La nivel de grup, Husqvarna își propune să contribuie la un viitor sustenabil, mai bun și se angajează să dezvolte produse și tehnologii corespunzătoare, bine adaptate.

Intitulată initial Silent City (Orașul tăcut), conferința anuală organizată de către Husqvarna a fost organizată anterior la Anvers, Belgia (2015), Stockholm, Suedia (2016), Edinburgh, Scoția (2017) și Hamburg, Germania (2018). În toamna anului 2019, conferința a avut loc în Gothenburg, Suedia – și și-a schimbat numele dîn Silent City în Living City (Orașul viu).

Pe plan local, piața utilajelor dedicate exploatării lemnului și îngrijirii grădinilor în care Husqvarna activează de aproape 30 de ani s-a maturizat considerabil. „Dacă în domeniul silvic, utilajele noaste erau cunoscute și apreciate încă din anii ‘90, partea de grădină a fost pentru mulți ani în umbră. Acest lucru s-a schimbat în special în utlimii cinci ani, unde am observat o creștere mare a interesului pentru utilajele dedicate îngrijirii spațiului verde”, spune Emil Țînț, CEO-ul subsidiarei locale Husqvarna, un business de 22,2 milioane de euro în 2019.

Anul viitor, Husqvarna va investi în construcția unor magazine noi în țară și în reamenajarea celor deja existente. Cât despre cele mai căutate produse Husqvarna pe piața din România, Emil Țînț declară: „Pe fondul lipsei forței de muncă și creșterii apetitului pentru amenjările spațiilor verzi, mașinile de tuns robotizate cât și utilajele cu acumulatori au avut o dezvoltare rapidă în ultimii doi ani și cu siguranță această creștere va continua accentuat și în următoarea perioadă”

Cu peste 330 de ani de inovaţii şi pasiune, Husqvarna furnizează profesioniştilor utilaje pentru pădure, parc şi grădină. Compania oferă o gamă largă şi în continuă dezvoltare de utilaje şi accesorii, de la motoferăstraie cu lanţ şi mașini de tăiat cu disc la maşini robotizate pentru tuns gazonul.

Related posts

Proiecte de infrastructură și regenerare urbană de peste 18 mil. euro în Oradea

Stefana Muresan

Peste 50 de milioane de lei pentru reabilitarea Bd-ului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Stefana Muresan

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Clujul își modernizează șoselele din zonele montană și metropolitană

Nora Dumitrescu

Romania’s growth potential will continue to attract new real estate investors in 2020

Papuc Irina

Ministrul Agriculturii caută soluții pentru ca Fabrica ”Diamant” de la Oradea să nu se desființeze

Stefana Muresan

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Nora Dumitrescu

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Stefana Muresan

E.ON suplimentează doza de energie la Electric Castle

Ligia Voro

UVT, UBB și Academia Română, nominalizate la prestigioasele Scopus Awards România

Stefana Muresan

Starbucks își deschide cafenele în serie la Cluj

Nora Dumitrescu

Încep lucrările de reparații la autostrăzi și drumuri naționale, în valoare de 120 mil. lei

Stefana Muresan

Morphoza: Designing the new difference

Ionut Oprea

CFR repune pe traseu trenurile suspendate în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

La Cluj, s-a dat startul luptei împotriva risipei de pâine, prin campania „nu arunca pâinea”

redactia

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Noii membri în Consiliul Director al AHK

Ligia Voro

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Team Xior / DubbeLL / Mecanoo wins with “BrinkToren” tender for last lotat prime location Overhoeks in Amsterdam

Ionut Oprea

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Ion Surdu

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

Primăria Cluj Napoca începe construcția la patru parkinguri, în același timp

redactia

Leave a Comment