Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Supercom, două supercontracte la Cluj: 56 milioane de euro pentru deșeuri

Operatorul de salubritate Supercom București va colecta și va transporta deșeurile din municipiile Dej, Turda și Câmpia Turzii, contractul vizând și 32 de comune din vecinătatea acestora.

Comunele incluse sunt Valea Ierii, Băișoara, Iara, Petreștii de Jos, Săndulești, Mihai Viteazu, Moldovenești, Călărași, Luna, Viișoara, Tritenii de Jos, Ceanu Mare, Ploscoș, Recea-Cristur, Cornești, Iclod, Sic, Țaga, Buza, Sânmărtin, Fizeșu Gherlii, Aluniș, Bobâlna, Jichișu de Jos, Mintiu Gherlii, Unguraș, Cășeiu, Câțcău, Chiuiești, Cuzdrioara, Mica și Vad.

„Odată cu semnarea acestor contracte intrăm într-o altă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, mult mai eficientă, mai prietenoasă cu mediul și, cel mai important, în care costurile aferente acestor servicii scad semnificativ pentru clujeni”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În urma derulării licitației publice, contractele de servicii aferente loturilor 2 și 3 au fost semnate cu operatorul din București, care a câștigat licitația. Contractele au fost încheiate pe 10 ani, acestea fiind de 139 de milioane de lei pentru lotul 2 și de 134 de milioane pentru lotul 3.

 Cetățenii din cele 35 de localități vor achita pentru colectarea și transportul deșeurilor tarife lunare mai mici comparativ cu cele actuale. În zona Turda – Câmpia Turzii acestea vor fi de 5,57 lei/persoană în mediul urban și de 4,09 în mediul rural, iar în zona Dej, de 7,42 lei în urban și de 5,06 lei în rural.

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR): Avem toată disponibilitatea de a colabora cu autoritățile în implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva noului coronavirus

Articolul următor

Liber pe autostradă de la Alba Iulia la Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
21
Share