Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, legat de Bihor prin Munții Apuseni

A demarat proiectul de modernizare a drumului forestier ce leagă, prin Munții Apuseni, zona Doda Pilii – Răchițele, din județul Cluj, de zona Boga-Padiș, din județul Bihor.

După ce Consiliile Județene (CJ) Cluj și Bihor au asfaltat, fiecare, porțiunile de drum județean ce duc spre zona montană, va începe modernizarea tronsonului de 10 km de drum forestier dintre Padiș și IC Ponor.

Autoritățile județene din Cluj și Bihor speră astfel în impulsionarea dezvoltării turismului în Munții Apuseni. Pentru a atinge acest obiectiv, în cadrul proiectului european care a vizat modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, CJ Cluj a reabilitat și modernizat cei 21 km ai Drumului Județean 108 C.

CJ Bihor a demarat un proiect de modernizare a Drumului Județean 763 care leagă zona Boga – Padiş din Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele, din Cluj. O porțiune de 10 km de drum forestier va fi transformat în drum județean.

Este nevoie să fie scoase din fondul forestier 10 ha de teren, reprezintă suprafața celor 10 km de drum nou. CJ Bihor va împăduri anul viitor o suprafață echivalentă în zona montană limitrofă. Valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un consultant de pe Wall Street vrea să predea matematica în Sălaj

Articolul următor

Prețurile locuințelor: în creștere în Ardeal, în scădere în Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share