Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nova Power va avea două centrale electrice în zona Turzii

Nova Power & Gas (NPG) și Electrogrup au început lucrările la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, un proiect de 7 milioane de euro.

„Este prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas.

Tot în Câmpia Turzii intenționăm să ridicăm și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de 100 MW. În viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producția în domeniul energiei fotovoltaice”, a declarat Mircea Bica, CEO al NPG.

Proiectul privat de generare de electricitate include un ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV.

Electrogrup a demarat etapa de execuție în decembrie. Durata lucrărilor va fi de cinci luni. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deținut de Nova Power & Gas, care alimentează consumatorii din zonă.

Nova Power & Gas și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 milioane de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Speedwell a semnat contractul cu BTDConstruct & Ambient și începe lucrările de construcție pentru THE IVY

Articolul următor

Primul program de accelerare din România dedicat business-urilor de inteligență artificială: Investiții de 365.000 de euro pentru patru startupuri

Citește și:
Administrația județeană din Cluj a operaționalizat o funcție nouă în aplicația Ghișeul Unic: cea de notificare a cetățenilor cu privire la o anumită zonă de interes vizată.
Citeste mai mult

Ghișeul Unic va trimite notificări la Cluj

O facilitate nouă a devenit disponibilă în aplicația concepută de forul județean. Administrația județeană din Cluj a operaționalizat…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share