Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expresul de Brașov a ajuns la București în două ore

Cursa de tip Intercity din orașul de la poalele Tâmpei în capitala țării, nou introdusă de compania națională CFR Călători, a rulat cu viteza medie de 100 km/h și a făcut jumătate din traseul Tomis Expres în timp record.

Din 13 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020-2021, operatorul național a decis să introducă mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs și, confort sporit, dar cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Trenul Tomis Expres a parcurs distanța de 391 km între orașele Brașov, București și Constanța în 4h și 10’, record absolut în ceea ce privește durata călătoriei pe această rută. Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov – București în doar 2h si 07′, cu o singură oprire, de un minut, în  Predeal.

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteza medie, de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană), conform conducerii CFR Călători. Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasele 1 și 2, vagon restaurant.

Perechea de trenuri Tomis Expres valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin – Dunăre), finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat.

Noul serviciu premium se adresează atât mediul de business din cele trei municipii și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât și în stațiunile de pe litoral.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S IMMO AG purchases two Class-A office buildings in Bucharest

Articolul următor

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share