Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stables, co-working în stil art-deco pentru succes la Cluj

Marius Mârza, Managing Partner Stables, argumentează atuurile unui nou concept de serviced office, un spațiu de co-working premium, deschis în inima orașului Cluj-Napoca, chiar în incinta fostelor Grajduri Imperiale – parte din complexul Record Park.

Care au fost argumentele strategice pentru a realiza această investiție și de ce la Cluj-Napoca/Record Park?

Ideea de a dezvolta un spațiu de co-working a venit ca un pas natural atunci când echipei COS i s-a propus să recondiționeze o clădire veche de aproximativ 200 de ani în centrul orașului Cluj-Napoca, aparținând dezvoltatorului Speedwell, în cadrul proiectului de anvergură Record Park. Am identificat potențialul locației, al zonei, al clădirii și l-am îmbinat cu dorința de a avea un now showroom COS, un spațiu în care să oferim clienților noștri cele mai bune soluții în materie de workspace și office design. A fost o oportunitate unică, însă pe viitor luăm în considerare și extinderea în alte orașe regionale unde considerăm că există o nevoie mai mare comparativ cu piața Capitalei.

Ce elemente de concept, design, atuuri ale ofertelor, facilități și servicii diferențiază Stables în piață?

Stables se poziționează ca un spațiu premium, de la design și până la implementare, toate detaliile au fost alese cu multă grijă. Ne-am pus amprenta asupra clădirii și am conservat elemente cheie, cum sunt stâlpii de fontă, învelișul de căramidă sau bârnele din lemn. Denumirea Stables accentuează tocmai îmbinarea dintre clădirea istorică și noul spațiu amenajat în stil art-deco, adaptat pentru nevoile omului contemporan, având un stil funcțional și tehnologizat.

Cum a fost primit proiectul până acum, care sunt primii chiriași și ce adaptări au fost necesare în contextul fluid al crizei sanitare din 2020?

Hub-ul a fost dat în folosință în luna septembrie și are în prezent un grad de ocupare de aproximativ 35%. Primii chiriași s-au mutat în septembrie 2020 și sunt din domenii foarte diferite de activitate: partenerul nostru ancoră COS, partenerul lor de bussiness integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente; o companie furnizoare de soluții pentru transport aerian, maritim și rutier; o companie cunoscută pentru cel mai mare magazin online de birotică și papetărie; o companie de software de gestionare a lanțului de aprovizionare, vânzare și planificare a operațiunilor; o companie de digital marketing și training, dar menționăm și antreprenorii la început de drum care ne-au ales. Referitor la criza sanitară, am fost destul de norocoși să putem amenaja spațiul încă de la începutul pandemiei, profitând de experiența noastră de a ne adapta la situațiile apărute: am investit în climatizare și ventilație proprie pentru fiecare birou, am compartimentat spațiul foarte eficient ținând cont de distanțarea fizică între membri, am aplicat măsurile recomandate și promovăm activ importanța siguranței la locul de muncă.

Ce pachete – oferte pot constitui o alternativă la formatul și mai flexibil al modelelor de lucru estimat pentru perioada următoare? Există planuri de a extinde conceptul Stables și în alte orașe?

Da, ne dorim să extindem conceptul Stables și în alte orașe, însă cu mențiunea că Stables este un brand al Clujului. În acest moment ne concentrăm să învățam cât mai mult din această experiență pentru a reuși la următoarele locații. Orașe precum Iași, Timișoara sau București reprezintă interes și sperăm să identificăm clădiri/locații la fel de interesante pe care să le scoatem la lumină. În ceea ce privește flexibilitatea, considerăm că suntem suficient de flexibili pentru ceea ce ne solicită piața acum, dar cu siguranță, dacă vom identifica potențial de îmbunatățire a flexibilității, ne vom adapta și vom rămâne deschiși și la alte alternative.

Cum apreciați evoluția pieței de real estate la Cluj-Napoca și a orașului ca potențial de business și lifestyle în următorul deceniu?

Cluj-Napoca este un oraș al inovației, cu o dinamică de creștere remarcabilă în ultimii ani, iar proiectul Stables vine să sprijine mediul local de afaceri. Din punctul nostru de vedere, Clujul prezintă oportunități atât de business cât și strategii de dezvoltare, iar după depășirea acestui moment dificil pandemic, suntem convinși că revenirea la normal și, ulterior, evoluția va fi mult mai puternică decât a altor orașe din țară.

(Publicat în ediția print TB nr. 98 – noiembrie/decembrie 2020)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Distribuţie Energie Electrică Romania SA: S-a finalizat prima etapă a fuziunii celor trei companii din cadrul grupului Electrica

Articolul următor

Varso Tower now topped out at a record-breaking height

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share