Antreprenori Cluj Comunitate Real Estate Slider Ultimele stiri

Stables, co-working în stil art-deco pentru succes la Cluj

Marius Mârza, Managing Partner Stables, argumentează atuurile unui nou concept de serviced office, un spațiu de co-working premium, deschis în inima orașului Cluj-Napoca, chiar în incinta fostelor Grajduri Imperiale – parte din complexul Record Park.

Care au fost argumentele strategice pentru a realiza această investiție și de ce la Cluj-Napoca/Record Park?

Ideea de a dezvolta un spațiu de co-working a venit ca un pas natural atunci când echipei COS i s-a propus să recondiționeze o clădire veche de aproximativ 200 de ani în centrul orașului Cluj-Napoca, aparținând dezvoltatorului Speedwell, în cadrul proiectului de anvergură Record Park. Am identificat potențialul locației, al zonei, al clădirii și l-am îmbinat cu dorința de a avea un now showroom COS, un spațiu în care să oferim clienților noștri cele mai bune soluții în materie de workspace și office design. A fost o oportunitate unică, însă pe viitor luăm în considerare și extinderea în alte orașe regionale unde considerăm că există o nevoie mai mare comparativ cu piața Capitalei.

Ce elemente de concept, design, atuuri ale ofertelor, facilități și servicii diferențiază Stables în piață?

Stables se poziționează ca un spațiu premium, de la design și până la implementare, toate detaliile au fost alese cu multă grijă. Ne-am pus amprenta asupra clădirii și am conservat elemente cheie, cum sunt stâlpii de fontă, învelișul de căramidă sau bârnele din lemn. Denumirea Stables accentuează tocmai îmbinarea dintre clădirea istorică și noul spațiu amenajat în stil art-deco, adaptat pentru nevoile omului contemporan, având un stil funcțional și tehnologizat.

Cum a fost primit proiectul până acum, care sunt primii chiriași și ce adaptări au fost necesare în contextul fluid al crizei sanitare din 2020?

Hub-ul a fost dat în folosință în luna septembrie și are în prezent un grad de ocupare de aproximativ 35%. Primii chiriași s-au mutat în septembrie 2020 și sunt din domenii foarte diferite de activitate: partenerul nostru ancoră COS, partenerul lor de bussiness integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente; o companie furnizoare de soluții pentru transport aerian, maritim și rutier; o companie cunoscută pentru cel mai mare magazin online de birotică și papetărie; o companie de software de gestionare a lanțului de aprovizionare, vânzare și planificare a operațiunilor; o companie de digital marketing și training, dar menționăm și antreprenorii la început de drum care ne-au ales. Referitor la criza sanitară, am fost destul de norocoși să putem amenaja spațiul încă de la începutul pandemiei, profitând de experiența noastră de a ne adapta la situațiile apărute: am investit în climatizare și ventilație proprie pentru fiecare birou, am compartimentat spațiul foarte eficient ținând cont de distanțarea fizică între membri, am aplicat măsurile recomandate și promovăm activ importanța siguranței la locul de muncă.

Ce pachete – oferte pot constitui o alternativă la formatul și mai flexibil al modelelor de lucru estimat pentru perioada următoare? Există planuri de a extinde conceptul Stables și în alte orașe?

Da, ne dorim să extindem conceptul Stables și în alte orașe, însă cu mențiunea că Stables este un brand al Clujului. În acest moment ne concentrăm să învățam cât mai mult din această experiență pentru a reuși la următoarele locații. Orașe precum Iași, Timișoara sau București reprezintă interes și sperăm să identificăm clădiri/locații la fel de interesante pe care să le scoatem la lumină. În ceea ce privește flexibilitatea, considerăm că suntem suficient de flexibili pentru ceea ce ne solicită piața acum, dar cu siguranță, dacă vom identifica potențial de îmbunatățire a flexibilității, ne vom adapta și vom rămâne deschiși și la alte alternative.

Cum apreciați evoluția pieței de real estate la Cluj-Napoca și a orașului ca potențial de business și lifestyle în următorul deceniu?

Cluj-Napoca este un oraș al inovației, cu o dinamică de creștere remarcabilă în ultimii ani, iar proiectul Stables vine să sprijine mediul local de afaceri. Din punctul nostru de vedere, Clujul prezintă oportunități atât de business cât și strategii de dezvoltare, iar după depășirea acestui moment dificil pandemic, suntem convinși că revenirea la normal și, ulterior, evoluția va fi mult mai puternică decât a altor orașe din țară.

(Publicat în ediția print TB nr. 98 – noiembrie/decembrie 2020)

Related posts

Commoditrader investește în echipa din România aducând specialiști în agribusiness

Ligia Voro

Cluj, Timișoara, Brașov, orașe ale clădirilor eco

Nora Dumitrescu

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

Povestea certificarii europene a Salamului de Sibiu

Ionut Oprea

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Traian Dan

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Grupul Bosch a trimis echipament medical la Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Finanțare de până la 500.000 de euro pentru proiecte de mobilitate ale universităților

Traian Dan

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Stefana Muresan

Micii producătorii din Cluj și-au triplat vânzările după noile restricții

Nora Dumitrescu

Sibiul va avea un sistem de camere inteligente, investiție de 12 milioane de euro

Stefana Muresan

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

POS-ul, înlocuit cu telefonul mobil. Aplicație lansată de Alpha Bank și folosită de primul comerciant

Ion Surdu

ADR Centru: Biserica de lemn din Geogel și Capela ”Inima lui Iisus” din Odorheiu Secuiesc – viitoare obiective turistice

Stefana Muresan

Semnal de alarmă: în doar 15% dintre proiectele de infrastructură rutieră, global, există o cultură de management al riscurilor

Ionut Oprea

Producția de țigle va fi modernizată la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

UBC 0, construcție etapizată?

Robert Bloancă

Trei companii băimărene, implicate într-un proiect european de 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Construcții Sibiu va construi terminalul Aeroportului Brașov – Ghimbav

Stefana Muresan

Fabrica de ambalaje Exonia începe de mâine producția de ambalaje pentru parafarmaceutice. Spitalele le vor putea procura fără adaos comercial

Papuc Irina

Contracte semnate pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea celei de alimentare cu apă, în Blaj

redactia

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

Leave a Comment