Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Numărul turiștilor din Timiș a scăzut de trei ori

Timișul nu se poate lăuda ca fiind un județ turistic cu adevărat, dar atrăgea totuși un număr important de vizitatori, mai ales cei de weekend, dar și în sectorul business. Pandemia a produs dezastrul pentru acest sector, lunile de lockdown, martie și aprilie, fiind vârful din acest punct de vedere.

Datele oficiale, făcute publice în urmă cu câteva zile de către Direcția Regională de Statistică, arată scăderea puternică a numărului de turiști, dar și a nopților petrecute în unitățile de cazare. Dacă în luna octombrie a anului 2019 erau înregistrați oficial 37.433 de turiști cazați, în luna octombrie a anului trecut, ultima analizată, erau doar 13.422 turiști. Totuși, situația este una relativ bună, dacă ne gândim că la debutul pandemiei, în martie erau doar 7.917 turiști cazați, dar mai ales în aprilie, cu doar… 1.336 de oameni cazați.

Situația e la fel de proastă și la ceea ce privește numărul de nopți rezervate, aici căderea a fost de la 86.055 de nopți în octombrie 2019, la 32.101 în octombrie 2020.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucharest – skyline transformation 2025: Key figures & trends for 2025-2030

Articolul următor

Cel mai important operator independent din România cumpără un parc fotovoltaic din Timiș cu aproape 2 milioane de euro

Citește și:
Total
1
Share